Új gazdasági ügyvezető igazgató a hatvani Bosch gyárban

• Wolfgang Stein Reutlingenből érkezett a hatvani gyárba
  • Új kihívások az iparban
Új gazdasági ügyvezető igazgató a hatvani Bosch gyárban

Hatvan – 2017. január 1-től a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezetői igazgatói pozíciójában Volker Schillinget Wolfgang Stein váltotta. Az új vezető Németországból, a Bosch reutlingeni gépjármű-elektronika gyárból érkezett, ahol gazdasági gyárigazgatóként dolgozott. A hatvani gyár műszaki irányítását továbbra is Roger Seemeyer műszaki ügyvezető igazgató látja el. Volker Schilling, aki 2011 augusztusa óta vezette a hatvani Bosch gyárat, szakmai pályafutását Németországban folytatja, ahol a teljes Bosch csoport világszintű audit szervezetéért felel.

Wolfgang Stein a németországi Stuttgarti Egyetem szerzett közgazdasági diplomát tervezés és kontrolling szakirányon. 28 éve dolgozik a Boschnál, az utóbbi tíz évben a vállalat reutlingeni gépjármű-elektronika gyárát vezette. Wolfgang Stein feladata és célja új pozíciójában, hogy a műszaki ügyvezető igazgatóval együtt tovább fejlessze a hatvani gyárat, garantálja a jó gazdasági eredményeket, a kiváló működést és a már folyamatban lévő projektek sikerét. "Hiszem, hogy az itteni erős hatvani csapattal a Bosch előtt gyümölcsöző évek állnak. Rohamosan változik az ipar, az elektromos autók, a digitalizáció, a városi mobilitás, a hálózatba kapcsolás és az automatizált vezetés határozzák meg a trendeket. A hatvani Bosch gyár mindezekhez jelentősen hozzájárul, itt gyártják többek között a radarérzékelőket és szenzorokat, valamint a legtöbb autómárka elektromos vezérlőegységeit."

A Robert Bosch Elektronika Kft.-ről

Az 1998-ban alapított hatvani gyár ma már a Bosch csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártó központja a világon, ahol közel 4000 munkavállaló járul hozzá a jövő autózásának alakításához.

A vállalat fő profilja a globális cégcsoport mobilitási megoldások üzletágának jövőbe mutató termékei közül a vezérlő elektronikák és szenzorok sorozatgyártása, ezenkívül a gyár prémium kategóriájú gépjárművekhez készít műszerfalakat. Világszerte már több mint 500 millió hatvani Bosch termékkel szereltek fel gépjárműveket. A Hatvanban gyártott elektronikai berendezések jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a vezetés még biztonságosabb, tisztább és gazdaságosabb legyen.

Címkék: Hatvan, ügyvezető, menedzsment, Wolfgang Stein