Itt módosíthatja az adatvédelmi beállításait

Összes cookie letiltása: Amennyiben szeretné letiltani az összes cookie-t, kérjük nyissa meg böngészője beállításait, majd tiltsa le a cookie-k használatát. Kérjük vegye figyelembe, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy a weboldal bizonyos funkciói nem lesznek elérhetők.

Kérjük a jelölőnégyzetbe kattintva adja meg nekünk hozzájárulását vagy vonja vissza azt.

A weboldal funkcionalitási, kényelmi és statisztikai célokból cookie-kat használ. Azok a cookie-k és nyomkövető mechanizmusok, melyek tehcnikailag nem feltétlenül szükségesek az oldal működéséhez, lehetővé teszik számunkra, hogy jobb felhasználói élményt és egyedi ajánlatokat (marketing cookie-kat és nyomkövető mechanizmusokat) nyújtsunk. Ezek csak akkor használhatók, ha Ön előzetesen hozzájárult: Tudjon meg többet




További információért kattintson az alábbi linkre: Adatvédelmi tájékoztató / céges információk.

Adatvédelem

Adatkezelési Tájékoztató

Robert Bosch Kft. (a továbbiakban: „Bosch”, vagy „Társaságunk”) örömmel vette internet oldalainkon és mobil alkalmazásainkon (a továbbiakban együttesen „online ajánlatok” néven is) tett látogatását és Társaságunk és termékei iránt mutatott érdeklődését.

1. A Bosch tiszteletben tartja az Ön magánszféráját

Társaságunk személyes adatainak kezelése során mindvégig jelentős figyelmet fordít magánszférájának védelmére és valamennyi üzleti adata biztonságára. Társaságunk az online ajánlatainál tett látogatása során gyűjtött személyes adatokat azok bizalmas jellegének megtartásával, kizárólag a törvényi előírásokkal összhangban dolgozza fel.

Az adatvédelem és az információbiztonság Társaságunk üzletpolitikájának részét képezi.

2. Adatkezelő

A Bosch az Ön adatainak kezeléséért felelős adatkezelő; az ez alóli kivételeket a jelen adatvédelmi nyilatkozatban ismertetjük.

Társaságunk kapcsolattartási adatai a következők:

Cím: Robert Bosch Kft., 1103 Budapest, Gyömrői út 104.,

E-mail cím: kapcsolat@hu.bosch.com.

3. Személyes adatok gyűjtése, kezelése és felhasználása

3.1. A kezelt adatok kategóriái

Az alábbi adatkategóriák kezelésére kerül sor:

  • Kommunikációs adatok (pl. név, e-mail cím, ügyfél típus, IP-cím, hírkategória)

3.2. Alapelvek

A személyes adatok körébe tartozik egy azonosított vagy azonosítható természetes személlyel kapcsolatos összes információ, köztük pl. nevek, címek, telefonszámok, e-mail címek, szerződéses törzsadatok, szerződéssel kapcsolatos elszámolási és fizetési adatok, amelyek kifejezik egy személy azonosságát.

Társaságunk csak akkor gyűjt, kezel és használ fel személyes adatokat (beleértve IP-címeket is), amikor annak vagy megfelelő jogalapja van, vagy Ön hozzájárulását adta e célból személyes adatai kezeléséhez vagy felhasználásához, pl. regisztrálással.

3.3. Adatkezelési célok és azok jogalapjai

Társaságunk és az általunk megbízott szolgáltatók az alábbi adatkezelési célokból dolgozzák fel az Ön személyes adatait:

  • Ezen online ajánlatok nyújtása;
    (Jogalap: Társaságunk direkt marketinghez fűződő jogos érdeke, amennyiben az az adatvédelmi előírásokkal és versenyjogi szabályokkal összhangban történik).
  • Szolgáltatás-megszakadások/zavarok helyreállításacéljából és biztonsági okokból;
    (Jogalapok: Társaságunk jogi kötelezettségeinek teljesítése az adatbiztonság körében és a szolgáltatás-megszakadások és zavarok megoldásához, valamint ajánlataink biztonságához fűződő jogos érdekünk körében).
  • Társaságunk reklámozása vagy társaságunk mások általi reklámozása, továbbá piackutatások vagy piacelemzések lefolytatása, a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően;
    (Jogalap: Társaságunk direktmarketinghez fűződő jogos érdeke, az irányadó adatvédelmi jogi és versenyjogi szabályokkal összhangban)
  • Kapcsolattartás, információ nyújtása az érintett megkeresése alapján;
    (Jogalap: jogos érdek)
  • Hírlevél küldése e-mailben vagy SMS/MMS-ben az üzenetet kapó fél hozzájárulásával
    (Jogalap: Hozzájárulás)
  • Jogaink megvédése és érvényesítése
    (Jogalap: Jogaink megvédéséhez és érvényesítéséhez fűződő jogos érdekünk).

3.4. Naplófájlok

Minden alkalommal, amikor az internetet használja, böngészője bizonyos információkat küld, amelyeket Társaságunk úgynevezett naplófájlokban (log files) tárol.

A naplófájlokat a felmerülő zavarok meghatározása céljából és biztonsági okokból (pl. támadási kísérletek tisztázása) rövid ideig tároljuk, majd azt követően töröljük őket. A törlés köréből ki vannak zárva azok a naplófájlok, amelyeket bizonyítási célból meg kell tartani az adott probléma teljes megoldásáig, és eseti alapon ezek a fájlok átadhatók a hatóságoknak.

A naplófájlok elemzési célokra is felhasználhatók (IP-cím nélkül vagy teljes IP-cím nélkül). Lásd ezért a “Hirdetések és/vagy piackutatás” modult.

A naplófájlokban az alábbi információk kerülnek elmentésre:

  • Azon eszköz IP-címe (internet protokoll címe), amelyet az online ajánlatokhoz való hozzáféréshez használnak;
  • Azon weboldal internet címe, amelyről az online ajánlathoz hozzáfértek (úgynevezett origin URL vagy referrer URL);
  • Azon szolgáltató neve, amelyet az online ajánlatokhoz való hozzáféréshez igénybe vesznek;
  • Az elért fájlok vagy információk neve;
  • Az adat lekérésének dátuma és időpontja, valamint időtartama;
  • A továbbított adatok mennyisége;
  • Információ a használt operációs rendszerről és internetes böngészőről, ideértve a telepített bővítményeket (pl. Flash Player);
  • http státusz kód (pl.: „A kérés sikeres” vagy „A kért fájl nem található”).

3.5. Kiskorúak

Ez az online ajánlat nem célozza meg a 16 évesnél fiatalabb gyermekeket és nem nekik szól.

3.6. Adattovábbítás más adatkezelőknek

Az Ön személyes adatai elsősorban akkor kerülnek más adatkezelőknek továbbításra, amikor az egy szerződés teljesítéséhez szükséges vagy abban az esetben, amikor Társaságunknak vagy a harmadik félnek jogos érdeke fűződik a továbbításhoz, vagy ha Ön hozzájárulását adta ahhoz.

Az adattovábbítás címzettjeiről vagy annak kategóriáiról és az adattovábbítás jogalapjáról további információ az Adatkezelési célok és azok jogalapjai című részben található.

Előfordulhat továbbá, hogy Társaságunk adatokat olyan esetben is továbbít más adatkezelőknek, amikor arra Társaságunkat jogszabály vagy végrehajtható közigazgatási vagy bírói végzés kötelezi.

3.7. Szolgáltatók (általánosságban)

Társaságunk külső szolgáltatókat bíz meg olyan feladatokkal, mint értékesítési és marketing szolgáltatások, szerződéskezelés, fizetések kezelése, programozás, adat-hosztolás és forróvonal (hotline) szolgáltatások. Társaságunk a szolgáltatókat körültekintően választja ki, és rendszeresen ellenőrzi őket, különösen olyan szempontból, hogy gondosan kezeljék és védjék az általuk tárolt adatokat. Minden szolgáltató köteles az adatok bizalmas jellegét megőrizni és a törvényi rendelkezéseket betartani. A Bosch vállalatcsoporthoz tartozó más vállalatok is lehetnek szolgáltatók.

3.8. Adattovábbítás az EGT-n kívüli címzetteknek

Társaságunk személyes adatokat továbbíthat az EGT-n kívüli, úgynevezett harmadik országokban található címzetteknek is. Ilyen esetekben az adattovábbítást megelőzően Társaságunk megbizonyosodik arról, hogy a címzett fél megfelelő szintű adatvédelmet nyújt, illetve arról, hogy Ön hozzájárult-e a továbbításhoz.

Ön jogosult a harmadik országbeli címzettekről áttekintést kapni, valamint az adatvédelem megfelelő szintjét biztosító, kifejezetten elfogadott rendelkezésekről másolatot kapni. E célból kérjük használja a Kapcsolattartás pontban foglaltakat.

3.9. A tárolás időtartama; megőrzési időszakok

Társaságunk általában addig tárolja az Ön adatait, amíg az online ajánlataink, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások nyújtásához szükséges, vagy amíg jogos érdekünk fűződik az adatok tárolásához (pl. a szerződést követően is fűződhet jogos érdekünk postai úton történő marketing célú megkereséshez). Minden egyéb esetben töröljük személyes adatait azon adatok kivételével, amelyeket jogi kötelezettségeink teljesítéséhez tárolnunk kell (pl. ilyen kötelezettség terhel minket az adózási és kereskedelmi jogszabályok értelmében előírt megőrzési időszakok tekintetében, hogy bizonyos ideig egyes dokumentumokat, így szerződéseket és számlákat rendelkezésre tartsunk).

4. Süti (cookie) használat

Társaságunk online szolgáltatásaival összefüggésben Társaságunk sütiket és nyomkövetési eszközöket alkalmazhat.

A sütik kis méretű szöveg fájlok, amelyek azon az eszközön kerülhetnek tárolásra, amelyről Ön Társaságunk online ajánlatait felkereste.

A nyomkövetés több különböző technológia felhasználásával lehetséges. Társaságunk így például információt kezel pixel-technológia és/vagy log fájl elemzés használatával.

4.1. Kategóriák

Megkülönböztetünk olyan sütiket, amelyek az online ajánlatok technikai működéséhez feltétlenül szükségesek, illetve olyan sütiket és nyomkövetési mechanizmusokat, amelyek nem feltétlenül szükségesek az online ajánlatok technikai működéséhez.

Általánosságban lehetséges online ajánlatokat úgy igénybe venni, hogy olyan sütik nem kerülnek használatra, amelyek technikai célt nem szolgálnak.

4.1.1. Technikai szempontból szükséges sütik

Technikai szempontból szükséges sütik alatt azokat a sütiket értjük, amelyek nélkül az online ajánlat technikai megvalósíthatósága nem biztosítható. Ezek a sütik például olyan sütik, amelyek a videó vagy audio tartalom akadálymentes lejátszását teszik lehetővé.

Az ilyen sütik törlésre kerülnek, amint Ön elhagyja a weboldalt.

4.1.2. Sütik és nyomkövetési eszközök amelyek technikai szempontból nem szükségesek

Társaságunk minden esetben akkor használ ilyen sütiket és nyomkövetési eszközöket, amennyiben Ön előzetesen ehhez hozzájárulását adta. A sütik és nyomkövetési eszközök két kategóriáját különböztetjük meg.

4.1.3. Kényelmi sütik

Ezek a sütik elősegítik a működést, illetve hozzájárulnak ahhoz, hogy online ajánlatainkat kényelmesebben igénybe tudja venni. pl.: nyelvi beállítások tárolódhatnak az ilyen sütikben.

4.1.4. Marketing sütik és nyomkövetési eszközök

Általában

Marketing sütik és nyomkövetési eszközök használatával Társaságunk és partnereink az Ön érdeklődési köre alapján hirdetési ajánlatokat tudnak küldeni. Ezek az ajánlatok az Ön felhasználói viselkedésének elemzésén alapulnak.

  • Web elemzési (statisztikai):
    Web elemzési eszközök használatával mérések készítése lehetséges pl.: az oldalak látogatóinak számára vonatkozóan.
  • Konverziós követés:
    Abban az esetben, amikor Ön Társaságunk weboldalára egy partnerünk hirdetésén keresztül jut el, akkor Társaságunk konverziós partnerei sütiket helyeznek el az Ön eszközén (konverziós süti).
    Általában ezeknek a sütiknek az érvényessége 30 nap múlva lejár. Társaságunk és konverziós partnerei felismerhetik, ha egy adott felhasználó korábban már egy bizonyos hirdetésre történő kattintást követően jutott el Társaságunk weboldalára, amennyiben az adott weboldalunkat már egyszer meglátogatta és az ehhez a látogatáshoz kapcsolódó sütik még érvényesek. Ezekből a sütikből nyert információk abból a célból kerülnek kezelésre, hogy ebből konverziós statisztikák készüljenek, és hogy meghatározásra kerüljön, hogy hányan kattintottak az adott hirdetésre és kerültek átirányításra Társaságunk weboldalára konverziós nyomkövető címkével.
  • Közösségi média bővítmények:
    Társaságunk online ajánlatainak oldalai tartalmazhatnak más online szolgáltatók (pl. Facebook, Twitter) által kínált tartalmat és szolgáltatást, amelyek sütiket és aktív modulokat használhatnak. A közösségi média bővítményekkel kapcsolatos további tájékoztatást a „Közösségi média bővítmények” részben talál.

4.2. Sütik és nyomkövetési eszközök menedzselése

Ön a sütik és a nyomkövetési eszközök beállításait az internetes böngészőjében vagy Társaságunk adatvédelmi beállításain keresztül módosíthatja.

Figyelem: Az Ön által használt beállítások csak az adott böngészőre vonatkoznak.

4.3. Sütik letiltása

Amennyiben Ön a sütik használatát le szeretné tiltani, úgy a böngésző beállításokban a süti használatot tiltsa le. Vegye figyelembe, hogy ez a weboldal működésére és használatára hatással lehet.

4.4. A technikailag nem szükséges sütikre és nyomkövetési eszközökre vonatkozó beállítások kezelése

Amikor Ön felkeresi Társaságunk weboldalait, egy süti kezelő felületen keresztül Társaságunk megkérdezi, hogy hozzájárul-e a kényelmi, marketing sütik és nyomkövető eszközök használatához.

Az adatvédelmi beállításainkban Ön visszavonhatja a hozzájárulását a jövőre vonatkozóan, illetve hozzájárulását adhatja egy későbbi időpontban.

4.5. Bosch által használt marketing eszközök és sütik áttekintése

4.5.1. Marketing eszközök

  • Név: Google Analytics
    Szolgáltató: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
    Szolgáltatás: Felhasználói szokás elemzése (megtekintettek oldalak, látogatók, látogatások és letöltések száma), felhasználói élmény tesztelés
    Adatai gyűjtése és kezelése ellen úgy tud kifogást emelni, hogy az alábbi linkre kattintva letölt és telepít egy, a böngésző alapszoftverét kiegészítő szoftvermodult (plug-in): http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

4.5.2. Technikai szempontból szükséges sütik

  • Név: laravel_session
    Kategória: Szükséges
    Típus: Munkamenet
    Az ilyen cookie-k csak a weboldal látogatásának idejére kerülnek az Ön eszközére, a böngésző vagy az oldalt tartalmazó böngészőablak bezárásával lejárnak és a böngésző rövid időn belül automatikusan törli őket.
    Célja: Ez a cookie elengedhetetlen a weboldal működéséhez. A weboldal látogatóinak munkameneteit azonosítja és különbözteti meg egymástól, lényegében segít egymással logikailag összekapcsolni azokat az oldalletöltéseket, amik egy bizonyos látogató egy bizonyos látogatása során történnek.Célja: Tárolja a cookie-k használatára vonatkozó hozzájárulását.
  • Név: XSRF-TOKEN / CSRF-TOKEN
    Kategória: Szükséges
    Típus: Munkamenet
    Az ilyen cookie-k csak a weboldal látogatásának idejére kerülnek az Ön eszközére, a böngésző vagy az oldalt tartalmazó böngészőablak bezárásával lejárnak és a böngésző rövid időn belül automatikusan törli őket.
    Célja: Ezek a cookie-k elengedhetetlenek a weboldal biztonságos működéséhez. Az ún. cross-site request forgery (magyar fordításban kb. oldalon-keresztüli kéréshamisítás) típusú visszaélések megelőzésére szolgálnak.
  • Név: cookie_accepted
    Kategória: Szükséges
    Típus: Állandó
    Az ilyen cookie maximum 12 hónapig tárolódnak eszközén, vagy addig, vagy addig, ameddig azokat le nem tiltja.
    Célja: Tárolja a cookie-k használatára vonatkozó hozzájárulását.
  • Név: items
    Kategória: Szükséges
    Típus: Munkamenet
    Az ilyen cookie-k csak a weboldal látogatásának idejére kerülnek az Ön eszközére, a böngésző vagy az oldalt tartalmazó böngészőablak bezárásával lejárnak és a böngésző rövid időn belül automatikusan törli őket.
    Célja: A cookie egy listát tárol a felhasználó által összegyűjtött tartalmakról. Minden tartalmi elem rendelkezik egy ID-val, melyekhez tartozik egy nyelv-típus kombináció. Ez a cookie teszi lehetővé, hogy a kosárban megjelenjenek és egy művelettel letölthetők legyenek az összegyűjtött tartalmak.

4.5.3. A Bosch által használt kényelmi sütik:

A Bosch Media Services weboldal jelenleg nem használ ilyen cookie-kat

4.5.4. A Bosch által használt statisztikai sütik:

  • Név: _ga, _gat, _gid, (és esetenként továbbiak)
    Kategória: Statisztikai
    Típus: Állandó
    Ezek a cookie-k eltérő hosszúságó ideig tárolódnak az eszközén, vagy addig, ameddig azokat le nem tiltja őket. Részletes információkat itt talál:
    https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
    Célja: Ezeket a cookie-kat a "Google Analytics" eszköz helyezi el az eszközén, amit arra használunk, hogy megértsük, a látogatóink milyen tartalmakat találnak hasznosnak a weboldalunkon. Az anonim módon gyűjtött és a Google Inc. szerverein tárolt információ tartalmazza pl. azt, hogy meglátogatta weboldalunkat, hogy hogyan érkezett weboldalunkra és melyik oldalakat tekintette meg.
    Előfordulhat, hogy a Google Inc. szervere az Európai Unión vagy az EGT-n kívül helyezkedik el (pl. az Egyesült Államokban).

5. Beépülő közösségi modulok (social plugins)

Társaságunk Online ajánlataiban különböző közösségi oldalakról származó, úgynevezett beépülő közösségi modulokat használ; ezeket Társaságunk egyenként bemutatja ebben a részben.

A beépülő modulok használata során az Ön internetes böngészője közvetlen kapcsolatot létesít az adott közösségi hálózat szervereivel. Ezáltal az adott szolgáltató tájékoztatást kap arról, hogy az Ön internetes böngészője hozzáférést nyert Társaságunk online ajánlatainak valamely oldalához, abban az esetben is, ha Ön nem rendelkezik felhasználói fiókkal ennél a szolgáltatónál, vagy ha épp nincs bejelentkezve a fiókjába. A naplófájlok (az IP-címmel együtt) ebben az esetben közvetlenül továbbításra kerülnek az Ön internetes böngészőjéről az adott szolgáltató szerverére, ahol azokat el is tárolhatják. Előfordulhat, hogy a szolgáltató vagy annak a szervere az Európai Unión vagy az EGT-n kívül helyezkedik el (pl. az Egyesült Államokban).

A beépített modulok a közösségi hálózat szolgáltatók által használt önálló bővítmények. Ennélfogva Társaságunk nem tudja befolyásolni az általuk összegyűjtött és eltárolt adatok körét.

Az adatok gyűjtésének, további feldolgozásának és felhasználásának céljára és kiterjedésére, valamint a magánélet védelméhez való jogaira és a személyes adatok védelmét támogató beállítási lehetőségekre vonatkozó információkat megtalálja az adott közösségi oldaladatvédelmi tájékoztatóiban.

Amennyiben nem szeretné, hogy a közösségi oldalakat üzemeltetőszolgáltatók adatokat kapjanak, valamint adott esetben eltárolják és felhasználják az adatokat, akkor ne használja az adott beépülő modult.

Az úgynevezett kétkattintásos megoldás alkalmazásával (amelyet a Heise Medien GmbH & Co. KG bocsátott rendelkezésre) Társaságunk megóvja Önt attól, hogy a weboldalain tett látogatásait a közösségi oldalakat üzemeltetőszolgáltatók alapértelmezés szerint naplózzák és feldolgozzák. Ha Társaságunk internetes megjelenésének olyan oldalát használja, amely ilyen beépülő modulokat tartalmaz, ezek alapállapotban ki vannak kapcsolva. A beépülő modulok csak akkor aktiválódnak, ha Ön rákattint a rendelkezésre bocsátott gombra.

5.1. Facebook beépülő modulok

A Facebook szolgáltatást a www.facebook.com címen a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, valamint a www.facebook.de címen a Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Írország („Facebook”) nyújtja. A Facebook beépülő moduljairól és azok megjelenéseiről itt talál áttekintést: http://developers.facebook.com/plugins; a Facebook adatvédelméről itt talál információkat: http://www.facebook.com/policy.php.

5.2. LinkedIn beépülő modulok

A LinkedIn szolgáltatást a LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Ireland (“LinkedIn”) nyújtja. A LinkedIn beépülő moduljairól és azok megjelenéséről itt talál áttekintést: https://developer.linkedin.com/plugins; a LinkedIn adatvédelméről itt talál információkat: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

5.3. Twitter beépülő modulok

A Twitter szoltáltatást a Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter”) nyújtja. A Twitter beépülő moduljairól és azok megjelenéseiről itt talál áttekintést: https://twitter.com/about/resources/buttons; a Twitter adatvédelméről itt talál információkat: https://twitter.com/privacy

5.4. Google+ beépülő modulok

A Google+ szolgáltatást a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) nyújtja. A Google+ beépülő moduljairól és azok megjelenéseiről itt talál áttekintést: https://developers.google.com/+/plugins; a Google+ adatvédelméről itt talál információkat: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html.

5.5. YouTube

Társaságunk online ajánlatainak oldalai a YouTube videoplatformot használja, amely szolgáltatást a YouTube, LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, USA („YouTube”) nyújtja. A YouTube olyan platform, amely lehetővé teszi hang- és videófájlok lejátszását.

Amikor Ön az Társaságunk online ajánlatainak olyan oldalait használja, amely beágyazott YouTube-lejátszót tartalmaz, az kapcsolatot létesít a YouTube-bal a videó- vagy audiófájl továbbítása és lejátszása érdekében. Ennek során adatok kerülnek továbbításra a YouTube, mint adatkezelő felé. Mi nem felelünk az ilyen adatok YouTube általi kezeléséért.

Az összegyűjtött adatok céljára és körére, az adatok YouTube általi kezelésére és felhasználására, továbbá az Ön jogaira és a személyes adatok védelmét támogató választható beállítási lehetőségeire vonatkozó további információkat megtalálja a YouTube adatvédelmi tájékoztatójában.

6. Kommunikációs eszközök a közösségi média oldalakon

Társaságunk a közösségi média oldalain (Pl.: Twitter) kommunikációs eszközöket használ annak érdekében, hogy az Ön által a közösségi média oldalakon keresztül küldött üzeneteit feldolgozza és támogatást nyújtson. Amikor Ön üzenetet küld Társaságunk közösségi média oldalain keresztül, akkor ezek az üzenetek azért kerülnek feldolgozásra, hogy Társaságunk Önnek üzenetével kapcsolatban támogatást nyújtson (amennyiben szükséges az Ön üzenetével kapcsolatban további adatokat is kezelünk, amelyeket a közösségi média oldal szolgáltatója továbbít Társaságunk részére, például az Ön neve vagy az üzenetben küldött fájlok).

Továbbá ezeket az adatokat Társaságunk összesített és anonimizált formában elemezheti annak érdekében, hogy Társaságunk a közösségi média oldalainak működéséről további információhoz jusson.

Társaságunk az Ön adatait annak a Bosch jogi személynek fogja továbbítani, amelyik az Ön üzenetében foglalt kérdés megválaszolásáért felelős (Például abban az esetben, amikor az Ön kérdése egy olyan termékre vonatkozik, amelyet egy másik Bosch jogi személy értékesít). A jogalapja ennek az adatkezelésnek Társaságunk jogos érdeke (GDPR 6. Cikk (1) f)) vagy amennyiben alkalmazható, akkor az adatkezelés jogalapja egy meglévő szerződés teljesítése (GDPR 6. Cikk (1) b)).

7. Hírlevél feliratkozással; Hozzájárulás visszavonására vonatkozó jog

Társaságunk Online ajánlatainak keretében Ön feliratkozhat különböző hírlevelekre. Ehhez az úgynevezett double opt-in (feliratkozás megerősítési) eljárást alkalmazzuk, ami azt jelenti, hogy Társaságunk csak akkor küld Önnek e-mail vagy mobil alkalmazás (mint pl. a WhatsApp), SMS vagy push értesítés útján hírlevelet, miután egy értesítésben található linkre történő kattintással Ön kifejezetten megerősítette Társaságunk részére, hogy a hírlevél-szolgáltatást igénybe kívánja venni. Amennyiben Ön nem kíván a továbbiakban hírlevelet kapni, hozzájárulásának visszavonásával a feliratkozást bármikor megszüntetheti. Az e-mailben kapott hírlevelekhez adott hozzájárulását a vonatkozó online ajánlat e-mailjében megküldött linkre történő kattintással vonhatja vissza vagy pedig a beállítások menüpontban. Egyéb esetben lépjen Társaságunkkal kapcsolatba a Kapcsolattartás pontban megadott kapcsolattartási elérhetőségek használatával.

8. Külső hivatkozások

Társaságunk online ajánlatai tartalmazhatnak hozzá nem kapcsolódó, külső szolgáltatók által üzemeltetett internetes oldalakra mutató hivatkozásokat. A hivatkozásra történő kattintást követően Társaságunknak nincs hatása arra, hogy a hivatkozásra történő kattintás következtében esetleg a külső félhez továbbított személyes adatok (pl. IP-cím vagy azon weboldal URL címe, amelyen a hivatkozás található) hogyan kerülnek gyűjtésre, kezelésre és felhasználásra, tekintettel arra, hogy a külső felek magatartása természetesen Társaságunk ellenőrzési körén kívül esik. Ezért Társaságunk nem vállal felelősséget az ilyen személyes adatok külső fél általi kezeléséért.

9. Biztonság

Társaságunk munkavállalóit és a Társaságunk nevében szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat titoktartási kötelezettség terheli, valamint kötelesek a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelni.

Társaságunk minden szükséges műszaki és szervezési intézkedést megtesz a megfelelő szintű biztonság biztosítása, valamint az Ön Társaságunk által kezelt adatainak különösen a következő kockázatok elleni védelme érdekében: nem szándékolt vagy jogellenes megsemmisülés/megsemmisítés, manipulálás, elveszés, megváltoztatás, valamint illetéktelen nyilvánosságra hozatal és illetéktelen hozzáférés. Társaságunk biztonsági intézkedéseit a tudomány és technika állásának megfelelően folyamatosan javítja.

10. Felhasználói jogok

Jogai érvényesítéséhez kérjük, használja a Kapcsolattartás pontban megadott elérhetőségeket. Ennek során kérjük, biztosítsa, hogy személye egyértelműen beazonosítható legyen.

10.1. A tájékoztatáshoz és hozzáféréshez való jog:

Ön jogosult arra, hogy megerősítést kérjen Társaságunktól, hogy személyes adatait kezeljük-e, és ebben az esetben jogosult személyes adataihoz hozzáférni.

10.2. -Helyesbítéshez és törléshez való jog:

Ön jogosult az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését vagy kiegészítését kérni Társaságunktól, illetve adatainak törlését is kérheti, amennyiben a szükséges feltételek fennállnak. Ez nem alkalmazandó a számlázáshoz vagy elszámolási célokból szükséges adatokra, vagy olyan adatokra, amelyekre törvény által előírt megőrzési időszak vonatkozik. Azonban ha az ilyen adatok kezelése nem szükséges, akkor ez az adatkezelés korlátozható (lásd az alábbiakat).

10.3. -Az adatkezelés korlátozásához való jog:

Ön jogosult – ha a szükséges feltételek fennállnak – az adatkezelés korlátozását kérni.

10.4. -Adathordozhatóság:

Ön jogosult a Társaságunknak szolgáltatott adatokat strukturált, széles körben használt és géppel olvasható formátumban megkapni, vagy – ha az technikai szempontból megvalósítható – azt kérni, hogy ezen adatokat Társaságunk továbbítsa egy másik adatkezelőnek.

10.5. -Tiltakozás direkt marketinggel szemben:

Továbbá Ön bármikor tiltakozhat személyes adatainak direkt marketing célból történő kezelése ellen. Kérjük, vegye figyelembe, hogy szervezési okokból átfedés lehet az Ön tiltakozása és adatainak egy már folyamatban lévő hirdetési kampány körében történő felhasználása között.

10.6. Tiltakozás a „jogos érdek” jogalapon alapuló adatkezelés ellen:

Továbbá Ön jogosult bármikor tiltakozni személyes adatainak kezelése ellen, amikor az adatkezelés jogos érdeken alapul. Ebben az esetben Társaságunk nem kezeli tovább az Ön adatait, hacsak Társaságunk nem bizonyítja, hogy az adatkezelés olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben.

10.7. -Hozzájárulás visszavonása:

Amennyiben Ön hozzájárult adatai kezeléséhez, jogosult bármikor visszavonni a hozzájárulását a jövőre tekintettel. Ez nem érinti a visszavonást megelőző adatkezelés jogszerűségét.

10.8. -Felügyelő hatóságnál történő panasztétel joga:

Ön jogosult panaszt tenni a felügyeletet ellátó hatóságnál. Fellebbezésével a lakóhelye vagy állama tekintetében illetékes, illetve Társaságunk vonatkozásában illetékes felügyeleti hatósághoz fordulhat. Ez a hatóság a következő:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Tel.: +36 1 391 -1400
Fax: +36 1 391 -1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Web cím: www.naih.hu

11. Az Adatvédelmi tájékoztató módosítása

Társaságunk fenntartja a jogot biztonsági és adatvédelmi intézkedéseinek megváltoztatására. Az ilyen esetekben Társaságunk megfelelően módosítja az adatvédelmi tájékoztatóját. Ezért kérjük, hogy figyelje Társaságunk adatvédelmi tájékoztatójának aktuális verzióját, mert a tájékoztató módosulhat.

12. Kapcsolattartó

Amennyiben kapcsolatba kíván lépni Társaságunkkal, kérjük, azt az „Adatkezelő” pontban megadott elérhetőségek egyikén tegye.

Jogai érvényesítéséhez vagy adatvédelmi incidens bejelentéséhez használja a következő linket:

https://www.bkms-system.net/bkwebanon/report/clientInfo?cin=18rbds19&language=eng

Személyes adatainak kezelésére vonatkozó javaslatai vagy panaszai megtételéhez javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba Társaságunk Adatvédelmi Tisztviselőjével:

Név: Adatvédelmi tisztviselő, Adatvédelmi és Adatbiztonsági csoport (C/ISP)
Cím: Robert Bosch GmbH
Postfach 30 02
70442 Stuttgart
GERMANY
Email cím: DPO@bosch.com

Hatálybalépés napja: 2019.03.19.