Sikeres projektzárás a miskolci Bosch kéziszerszámgyárban

• 2,2 milliárd forint beruházás
  • Innovatív elektromos kéziszerszámok fejlesztése
Sikeres projektzárás a miskolci Bosch kéziszerszámgyárban

Miskolc – a Bosch, a technológiák és szolgáltatások nemzetközi szállítója bemutatta a Robert Bosch Power Tool Kft. tavasszal bejelentett nagyszabású, elektromos kéziszerszámok fejlesztését célzó beruházásának eredményeit. Az innovációs program keretében egy 2,2 milliárd forint összegű fejlesztés valósult meg 1 milliárd forintos támogatással, melynek nagy részét az Európai Unió, 150 millió forintot a magyar állam finanszírozott. A projekt több termékcsoportot érintett: többek között festékszóró család, forgó fafelület megmunkálók, multifunkciós akkumulátoros kéziszerszámok, ütvefúrók, csiszolók, valamint a nagyobb kapacitású szerszámgépeknél használt akkumulátorok fejlesztése és a hozzá kapcsolódó speciális mérőlabor is része volt a projektnek.

„A Bosch hosszú távra tervez és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseknek.” – mondta köszöntőjében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. „Ebben a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. is nagy szerepet vállal, hiszen ez a vállalat Európa legnagyobb kéziszerszám gyára. De nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is a legjobbak között van.” – tette hozzá a vezető.

„A mai esemény ismét azt bizonyítja számunkra, hogy a miskolci kéziszerszámgyár évek óta tartó sikerének kulcstényezője az erős és gyors ütemű innovációs képességében rejlik.” – emelte ki köszöntőjében Ansgar Lengeling, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, a Home & Garden üzletág gyártási elnökhelyettese. Hozzátette, hogy a miskolci vállalat sikereit nemcsak a szakmai szervezetek ismerik el, hanem a Bosch világában is élenjárók. „Nagyon büszke vagyok a munkatársaimra, akik nélkül nem jöhettek volna létre ezek az eredmények” – emelte ki köszöntőjében a gyárigazgató.

Címkék: Bosch, siker, projekt, kéziszerszám, gyár, Miskolc