Állami kitüntetés a Bosch miskolci gyárigazgatójának

Március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából a Köztársasági Elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesítette Horváth Attilát, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatóját. Az elismerést a hivatalos indoklás szerint a gyár nemzetközi sikereinek érdekében végzett tevékenységéért kapta a gyárigazgató.

Horváth Attila a kitüntetés alkalmából emlékeztetett, hogy a hazai gazdaságpolitika egyik fontos alapelve, hogy a tudástartalom növelésével versenyképesebb üzleti környezet jön létre. Emellett a tartós növekedési előnyt biztosító tudás- és technológia- illetve K+F-intenzív ágazatok igényei is előtérbe kerültek. A globális pénzügyi és gazdasági világválság következtében az ipar- és innováció-politikai programok és koncepciók még hangsúlyosabbá válnak. A magyarországi Bosch csoport évek óta ezekre a prioritásokra fókuszál.

A gyárigazgató hozzátette: "(...) a vállalat az elmúlt évek alatt az elektromos kéziszerszámok üzletágán belül az egyik legsikeresebb gyárrá nőtte ki magát mind hatékonyság, a gazdasági eredményesség, a működési kiválóság és az innováció területén. A gazdasági és műszaki feladatok mellett a vállalat a társadalmi felelősségvállalásban is komolyan kiveszi a részét, a miskolci gyár nevéhez számos karitatív kezdeményezés is fűződik. Nemzetközi sikereinket a mérnök tehetségmenedzsment területén végzett több éves tevékenységünknek is köszönhetjük. Az "Együtt a jövő mérnökeiért" elnevezésű programunk, az idén már nemzetközivé nőtt Elektromobil verseny, a Miskolci Egyetemmel való több éves szakmai együttműködésünk mind e törekvéseinket tükrözik.

"Igazán nagy öröm számomra, hogy az innovációs területeken és a munkahelyteremtés területén folytatott több éves törekvések elismerést szültek. Büszke vagyok a kitüntetésre, mely természetesen mindazon kollégáim elismerése is egyben, akik velem együtt e célok megvalósításáért dolgoznak." - mondta Horváth Attila, a kitüntetés alkalmából.

Horváth Attila 2007 óta ügyvezető igazgatója a Bosch zöld elektromos kéziszerszámokat és kerti gépeket gyártó miskolci Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft.-nek.

Címkék: Bosch, igazgató, állami, kitüntetés, Magyar, Köztársasági, Érdemrend, Lovagkeresztje, polgári, tagozat, Horváth, Attila

Tel: +36 1 4313-852
E-mail: ferenc.ficzere@hu.bosch.com