Fokozott biztonság és kényelem egy kézből

Új vállalatot alapít a Bosch az intelligens otthonok szolgálatában - Az első Smart Home készülékek bemutatója a 2016-os CES kiállításon

• Az új Bosch Smart Home System segítségével a különböző készülékek és berendezések – mint például a fűtés vagy a világítás – egyetlen alkalmazással vezérelhetők
  • Előtérben az adatvédelem és a biztonság
  • Dr. Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja: „Stratégiailag nagyjelentőségű lépés Smart Home megoldásaink kínálatának összefogása és bővítése útján”
Fokozott biztonság és kényelem egy kézből

Stuttgart – Az intelligens internet- és hálózati kapcsolatban működő otthonok számára kifejlesztett megoldásokkal bővíti palettáját a Bosch. A vállalat 2016. január 1-től új Robert Bosch Smart Home GmbH leányvállalatának égisze alatt fogja össze Smart Home termékeivel kapcsolatos tevékenységét, beleértve a vonatkozó szoftverek és érzékelők területeit is. Ezzel a jövőben egy kézből kínálhatja az intelligens otthonokkal kapcsolatos számos termékét és szolgáltatását, köztük a betöréseket időben jelentő és a fűtés energiatakarékos távirányítását segítő új megoldásait. A Bosch első ilyen termékei már 2016. januártól megrendelhetők az interneten, például a Bosch Smart Home Controller okos termosztát, illetve az ajtókkal és ablakokkal kapcsolatot biztosító rendszer. Az újdonságok a 2016-os Las Vegas-i (Amerikai Egyesült Államok) Consumer Electronics Show (CES; 2016. január 6-9.) alkalmával tartják premierjüket. A vállalat tekintélyes méretű piacot kíván lefedni Smart Home termékeivel: szakértők szerint 2020-ig világszerte mintegy 230 millió háztartás – azaz közel 15 százalékuk – rendelkezhet már Smart Home technikákkal.

Tekintélyes üzleti potenciál
„A Robert Bosch Smart Home GmbH megalapítása stratégiailag nagyjelentőségű lépés Smart Home megoldásaink kínálatának összefogása és bővítése útján. A Smart Home olyan új szolgáltatásokat tesz lehetővé, amelyek nagyban megkönnyítik a háztartások lakóinak mindennapjait, és különösen nagy üzleti lehetőségeket rejtenek” – emelte ki Dr. Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának energia- és épülettechnika üzleti szektorért felelős tagja.

„A Bosch Smart Home System telepítése és kezelése egyaránt igen egyszerű: egy rendszer, egy alkalmazás, egy felhasználói élmény. Megoldásaink sokszor kellemetlen és megterhelő rutinfeladatoktól mentesítik a felhasználókat, fokozott kényelmet és biztonságot kínálva“ – tette hozzá Dr. Peter Schnäbele, a stuttgarti székhelyű Robert Bosch Smart Home GmbH jövőbeli ügyvezető igazgatója.

Első helyen az adatvédelem és az adatbiztonság
A Bosch Smart Home megoldásai az adatvédelem és az adatbiztonság legmagasabb szintű követelményeinek is megfelelnek. E szempont már a fejlesztés kezdeti szakaszától kiemelt figyelmet kapott, egyebek mellett egy szakmai központ (Bosch Center of Competence) is megkezdte működését e témában. A vásárlók és felhasználók teljes mértékben átláthatják a rendszert, egyénileg döntve adataik felhasználási módjairól.

Új szolgáltatások és egy alkalmazás is megkönnyíti a mindennapokat
A Bosch Smart Home System megoldásai segítségével a felhasználók a megfelelő platform használatával igény szerint kapcsolhatják fejlett hálózatba például otthonuk fűtésrendszerét, világítását, füstjelzőjét és különböző háztartási gépeit, melyeket okostelefonjukról vagy táblagépükről vezérelhetnek. A rendszer szíve a Bosch Smart Home Controller, amely központi szabályzóegységként az internettel, illetve egymással köti össze az egyes komponenseket. A Bosch Smart Home App használatával a felhasználók a jövőben különböző alkalmazási területek egyes eszközeinek alapfunkcióit is kombinálhatják egymással. Amint az ajtó/ablak-kontakt technikája például jelzi, hogy nyitva az ablak, a rendszer a felhasználó előzetes beállításainak megfelelően önműködően mérsékeli a szoba fűtését. A felhasználó emellett okostelefonján mindenkor, mindenütt ellenőrizheti, hogy az ajtók és az ablakok éppen nyitva vagy csukva vannak-e. Az ajtó/ablak-kontakt jövőbeni változata már riasztást is aktiválhat, ha a felhasználó távollétében a nyílászárók kinyitását érzékeli, ezzel már a külön riasztóberendezés telepítése is feleslegessé válik.

Más gyártók eszközeivel is kompatibilis
A hálózati kapcsolatok kifejlesztésekor a Bosch nyílt szabványok és platformok szerint dolgozott, hogy a lehető leginkább felhasználóbaráttá tegye e technikát. A Bosch Smart Home System így modulrendszerű és igény szerint bővíthető. A rendszerbe más gyártók kompatibilis eszközei is egyszerűen integrálhatók.

Új webáruház
A Bosch első Smart Home termékei Németországban 2016. január 1-jétől a www.bosch-smarthome.com internetes oldalon rendelhetők meg.

Egyszerűen. Hálózatba kapcsolva.
Látogassa meg a Bosch standját a Las Vegas-i CES 2016 kiállításon, (Nevada, Amerikai Egyesült Államok):
2016. január 5., kedd, 08:00 - 08:45 óra (helyi idő): sajtókonferencia Dr. Volkmar Dennerrel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnökével a Mandalay Bay Hotelben (South Convention Center, 3. szint, Banyan Rooms A-D)
2016. január 6-9. (szerda - szombat): Bosch Smart Homes, Smart Cities és Industry 4.0 kiállítások, Smart Home Marketplace, Sands Expo Center, 71517-es stand és Connected Mobility kiállítás, North Hall, 2302-as stand.

Kövesse a Bosch CES 2016 híreit a Twitteren: #BoschCES

Címkék: Bosch, kényelem, biztonság, intelligens, otthon, Smart, Home, System, 2016, CES, adatvédelem