Hiánykészségeket fejleszt a Bosch

Elindult a lean képzés második évfolyama

Hiánykészségeket fejleszt a Bosch

Miskolc – Miközben sikeresen zárta első tanévét a Miskolci Egyetem és a Robert Bosch Energy and Body System Kft. együttműködésében elindított Bosch Lean Akadémia 14 hallgatója, már a második évfolyam is megkezdte tanulmányait. A 2014 őszén pilot projektként elindult és erősen gyakorlatorientált lean menedzsment szakirány munkájával a Lean Enterprise Institute magyarországi szervezete is szorosan együttműködik.

„Tapasztalataink azt mutatják, hogy a felsőoktatásból kikerülő hallgatók erős elméleti tudással, viszont kevés gyakorlati munkatapasztalattal rendelkeznek. Az olyan termelővállalatoknak, mint a Bosch, olyan munkatársakra van szüksége, akik a mindennapi munkafeladatokat gyorsan megértik, meg tudnak birkózni annak kihívásaival a gyakorlati életben, illetve lean módszerek alkalmazásával minőséget és termelékenységet tudnak javítani.” – nyilatkozta Dr. Frank-Stephan Kupfer, a miskolci Robert Bosch Energy and Body System Kft.gazdasági ügyvezető igazgatója.

A múlt tanév két féléve során összesen hét Bosch mentor segítette a hallgatók munkáját, akik a lean ismereteken túl éppen azokat a készségeiket és képességeiket fejleszthetik, melyek az állásinterjúk több éves tapasztalata alapján évek óta hiányosságként merülnek fel. Ilyenek például a problémamegoldó képesség és metodika,valamint a csapatmunkában való dolgozás képességének hiánya. A prezentációs készség,az önreflexió képessége és a projektmenedzsment tapasztalatok is mind olyan kompetenciák, melyek elengedhetetlenek egy világcég multikulturális környezetében.A pilot projekt második évfolyama idén szeptemberben indult, 8 hallgatóval. A tervek között szerepel egy önálló, két éves duális lean mesterképzés beindítása is 2016. februári indulással, keresztféléves képzésben.

Címkék: Bosch, képzés, lean, management, Miskolc, egyetem