Utasbiztonságot és energiahatékonyságot fejlesztő projektet zárt a Bosch

7 milliárd forintos autóipari beruházás

• Középpontban a biztonságos vezetési élmény
  • A legújabb autóipari trendek alapján fejlődik a Budapesti Fejlesztési Központ
Utasbiztonságot és energiahatékonyságot fejlesztő projektet zárt a Bosch

Budapest – Nagyszabású fejlesztési projektet zárt a magyarországi Bosch csoport budapesti központjában. Az ünnepi eseményen részt vett Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Javier González Pareja, magyarországi Bosch csoport vezetője és Oliver Schatz, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

A Robert Bosch Kft. 2013-ban indította el Budapesti Fejlesztési Központjában a csaknem 7 milliárd forintból megvalósult fejlesztési projektet. A beruházási összegből mintegy 2 milliárd forintot, vissza nem térítendő támogatásként a korábbi Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, most Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap biztosított. A projekt célkitűzése a legmodernebb autóipari trendek és az autógyártók igényeinek megfelelő, utasbiztonságot szolgáló technológiák fejlesztése volt. Ebben a Robert Bosch Kft. a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetével, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, valamint a Miskolci Egyetemmel működött együtt. „A fő cél az volt, hogy a vezetők számára a lehető legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb és energiahatékonyabb vezetési élményt biztosítsuk” – mondta el Oliver Schatz, a budapesti Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

„Büszke vagyok erre a projektre, és a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ töretlen fejlődésére” – mondta el Javier González Pareja. Kiemelte, hogy immár több mint 1500 mérnököt foglalkoztat a Bosch fővárosi k+f fellegvára, tehát az utóbbi három és fél évben megduplázták a központban dolgozó magasan kvalifikált szakemberek számát. Oliver Schatz hozzátette, hogy a központban a dinamikus fejlődés a projekt lezárása után sem áll meg, hamarosan az egyik legfontosabb autóipari megatrend fejlesztési projektje indul el Budapesten.

Címkék: projekt, utasbiztonság, energiahatékonység, fejlesztés, 7 milliárd, 7 milliárd forint, beruházás, autóipar, Dr. Pálinkás József, Pálinkás, Oliver Schatz, Schatz, Javier González Pareja, González, K+F, Budapesti Fejlesztési Központ, ECB