A weboldal funkcionalitási, kényelmi és statisztikai célokból cookie-kat használ. Részletes tájékoztatásért kattintson a "További információ" gombra. Ha hozzájárul a cookie-k használatához, kattintson az "Elfogadom" gombra.

Új Bosch termotechnika szakképzési bázis Budapesten

A legkorszerűbb fűtéstechnológiát oktatják

  • Évi 1500 főt befogadó oktatóközpont modern fűtéstechnológiai eszközökkel
  • A Bosch termotechnika üzletág mintegy 30 millió forintos beruházása
Új Bosch termotechnika szakképzési bázis Budapesten

Budapest – A magyarországi Bosch csoport budapesti telephelyén tegnap ünnepélyes keretek között adták át a hazai Bosch termotechnika üzletág oktatótermét. Itt évente 1500 főismerkedhet meg az alternatív, környezetkímélő és energiatakarékos fűtési megoldásokkal, melyek használatát és működését magas színvonalon képzett, gyakorlott szakemberek tanítják. Az oktatóközpont 30 millió forintos beruházással egy év alatt készült el.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól felajánlhatjuk a Bosch legmodernebb fűtéstechnológiájának megismerését, a képzéseket, valamint a gyakorlattal és sok éves tapasztalattal teljessé tett elméleti anyagok átadását. Nem utolsó sorban ezzel az oktatóközponttal is hozzájárulunk ahhoz, hogy azok szakemberek és a diákok, akik a következő évtizedek szakemberei lesznek, európai színvonalú képzettséget szerezzenek.” – mondta el köszöntőjében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Köztudott, hogy a fűtési rendszerek kialakítása és karbantartása egyre összetettebb, a felhasználók biztonságának javítását szem előtt tartó jogszabályok egyre szigorúbbak, a fogyasztók igénye pedig egyre nő az új technológiák alkalmazása iránt. A hőszivattyúk, a kondenzációs kazánok a napkollektorok a XXI. század berendezései, amelyek alkalmazására fel kell készülni; új, más szakmát is érintő ismereteket kell szerezni. Az említett technológiák beépítéséhez, szervizeléséhez jól képzett szakemberekre van szükség.

„A Bosch százharminc éves innovátorként és a műszaki oktatás elhivatott támogatójaként évek óta hangsúlyozza a magas minőségű és célzott tudással rendelkező technikus és szakmunkás szakemberek képzésének fontosságát. Elengedhetetlennek tarjuk, hogy az elmélet elsajátítása mellett a diákok a gyakorlatban is alkalmazni tudják a tanultakat.” – nyilatkozta Gerd Vrieling, a termotechnika üzletág regionális értékesítési igazgatója az ünnepélyes átadón.

Címkék: Bosch, termo, technika, termotechnika, szakképzés, bázis, Budapest, korszerű, fűtés, fűtéstechnika, oktatás

dr. Ficzere Ferenc
Telefon: +36 1 431-3852