Személygépkocsi elektronikus kormánymű gyártásához kapcsolódó fejlesztés a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nél

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. 1 milliárd forint támogatást nyert a „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” programban. A több mint 7,2 milliárd forint összköltségvetésű beruházással bővítették maklári gyártókapacitásaikat.

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. (korábbi nevén: ZF Lenksysteme Hungária Kft.) 2003. óta működik Egerben az ipari parkban található székhelyén és 2014. óta Makláron. A társaság tevékenysége hagyományos kormányművek, elektronikus kormányművek, kormányoszlopok gyártása személygépkocsik, teherautók és buszok számára. A társaság 2003-ban indította komplex szerelési tevékenységeit Egerben, melyet folyamatosan bővített, majd Makláron kialakította új gyártóbázisát, ahol elektronikus kormányműveket gyárt. A létszámuk mára meghaladta a 800 főt. Termékeik export piacokon értékesíti vezető járműgyártók (BMW, VW, Audi, Jaguár, stb.) részére.

A „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázat keretében a Robert Bosch Automotive Steering Kft. 1.000.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A 7.210.848.000 forint összköltségű, jelentős létszámmegtartást és technológiafejlesztést eredményező beruházás egyrészt a meglévő létszám megtartásához kapcsolódik, másrészt választék- és kapacitásbővítést szolgál. A beruházással sikerült növelni a foglakoztatást.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat több száz munkahelyet tud megőrizni, és további új munkahelyet teremtett.

Címkék: személygépkocsi, elektronikus, kormánymű, gyártás, fejlesztés, Robert, Bosch, Automotive, Steering, Kft

Szontagh László
Telefon: +36 30 3363489