Százmillió kéziszerszám a miskolci Bosch gyárból

Tíz év alatt négyszeres gyártási volumen

• Mérföldkő a miskolci gyár történetében: 2018-ban a 100 milliomodik termék készült el
  • A jubileumi kéziszerszám egy PSR 14.4 LI-2 kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó
  • A tervezéstől a gyártásig minden a Bosch miskolci kéziszerszámgyárában készül
Százmillió kéziszerszám a miskolci Bosch gyárból

Miskolc – Legördült a százmilliomodik termék a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. gyártósoráról, és ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a Bosch észak-magyarországi üzeme. A jubileumi kéziszerszám egy kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó, amely az előfejlesztéstől a koncepció megtervezésén át egészen a legyártásáig a Miskolcon dolgozó szakemberek munkájának eredménye. A jubileumi eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kriza Ákos Miskolc város polgármestere is.

A százmilliomodik termék, egy PSR 14.4 LI-2 kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó. Lítiumionos technológiája garantálja, hogy mindig üzemkész, könnyen kezelhető, ergonomikus, 11 fokozatú elektronikus nyomatékválasztóját pedig egy plusz fúró fokozat egészíti ki. Csak ebből a kéziszerszámból eddig már több mint egymilliót gyártottak Miskolcon.

Teljes egészében kompetencia alapú technológiai törekvéseink eredményének tartjuk, hogy elértük a százmilliós nagyságrendet, és tíz év alatt megnégyszereztük termelési kapacitásunkat. Büszkék vagyunk a miskolci üzem minden egyes munkatársára, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez. A Bosch értékei, a csapatmunka, az elhivatottság és a minőség iránti feltétlen elkötelezettség jellemzi a gyárat, és eredményeink azt igazolják vissza, hogy ezekre az értékekre stabilan építhetjük a jövőt

– mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója a jubileumi termék megünneplésekor.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, és mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, világszerte a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára lett. A mára több mint 38 ezer négyzetméter területű üzem csaknem 2400 munkavállalót foglalkoztat. A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-t idén májusban az Év Gyára díjjal jutalmazták a 10 milliárd forint feletti árbevétellel bíró cégek összetett versenyében. A gyárat ezen felül a „Legjobb menedzsment folyamatok” címmel, a Bosch fejlesztési törekvéseit pedig az idén először meghirdetett „Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal” is elismerték. A gyár – amellett, hogy magas színvonalú duális képzést indított – a térség egyik fő foglalkoztatójává vált, és számos kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé. Mindemellett színvonalas, jövőbemutató projektjeivel folyamatosan törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a régió is kivehesse a részét.

Címkék: Bosch, kéziszerszám, Miskolc, gyár, 100 millió, mérföldkő, tervezés, gyártás