Segítő csapatépítés a Bosch miskolci munkatársaival

Faházzal, fűszerkerttel gazdagodott a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága

• A majorságban főként fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek dolgoznak
  • Az elmélet után a gyakorlatban is remekeltek a Bosch munkatársai
  • Bepillantás a majorság mindennapjaiba
Segítő csapatépítés a Bosch miskolci munkatársaival

Miskolc – A miskolci Robert Bosch Starter Motors Generators Kft. tervező osztályának 50 munkatársa úgy döntött, hogy a hagyományos csapatépítő napot az eddigieknél is hasznosabban tölti: a város Szimbiózis Alapítványának Baráthegyi Rehabilitációs Majorságába látogattak, ahol közös munkával újult meg az intézmény számos része.

Az 1991 óta működő Szimbiózis Alapítvány fogyatékossággal élőknek – elsősorban értelmileg akadályozottaknak és autizmussal élőknek segít a hétköznapi életbe való beilleszkedésben. Az alapítvány amellett, hogy olyan életteret és közösségi helyet teremt számukra, ahol szívesen töltik idejüket, dolgoznak, megtanulnak kisebb-nagyobb házimunkákat, szemléletet is formál, a szülőket tapasztalatokkal segítik, sőt munkáltatóknak is tartanak tréningeket a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban. A majorság területén egy minősített erdei iskola is működik, ahová sokfelől érkeznek gyerekek, hogy megismerkedjenek az itt élőkkel és az alapítvánnyal. Az alapítvány Baráthegyi Rehabilitációs Majorsága Miskolc Diósgyőr városrészében, a Bükk keleti kapujánál fekszik, az 5 hektáros területen már mintegy másfél évtizede folyik a fejlesztő munka.

Az alapítvány elhivatott munkájához ezúttal a Bosch miskolci munkatársai is szerettek volna tevékenyen hozzájárulni. Az elsősorban technikai területen, tervezőként tevékenykedő kollégák most a gyakorlatban remekeltek. A dolgos csapatépítő nap keretében jól összekovácsolódott az ezermester stáb, hiszen az otthonban élő sérült és autista fiatalok aktívan részt vállaltak a munkálatokban.

Elkészült többek között egy faelemekből álló ház, a majorság új fűszerkerttel lett gazdagabb, a kecskeól tetőt kapott, és a magtároló szerkezetét is összeállították. Ezenkívül szétbontottak egy használaton kívüli régi istállót, és kerítést és gallyakat is gyűjtöttek. „A sokféleség, a befogadó és környezettudatos szemlélet miatt esett az osztály választása az alapítványra. A kollégák is élvezték a hasznos időtöltést, és örültek, hogy egy helyben és a régióban is aktív szervezetet támogathatnak munkájukkal” – mondta Günter Schulze, a Robert Bosch Starter Motors Generators Kft. ügyvezető igazgatója.

Címkék: Miskolc, csapatépítés, segítség, jótékonyság, faház, Szimbiózis, Szimbiózis alapítvány, alapítvány, munkatársak, Baráthegy, csapat