Nyári zsongás a hatvani Gesztenyéskert Óvodában

A Bosch önkénteseinek köszönhetőn kívül-belül felfrissült az ovi

• Megújult a kert és a játszótér
  • Több évre visszanyúló együttműködés az óvodával
Nyári zsongás a hatvani Gesztenyéskert Óvodában

Hatvan – Ismét a legkisebbeket örvendeztették meg a hatvani Bosch gyár önkéntesei: miután tavasszal a Majtényi utcai játszóteret és környékét rekonstruálták, idén július 30-án a város Gesztenyéskert Óvodája felé vették az irányt. A lelkes kollégák egy vidám önkéntes nap keretében tették ismét hasznossá magukat az évek óta támogatott intézményben. Ezúttal a beltéri folyosók kaptak friss festést, a hatalmas ősfás kertben pedig a tereprendezést követően hangulatos gyógynövénykertet alakítottak ki. A nyári felfrissülésből természetesen a játszótér sem maradhatott ki: a játszótéri elemek és a mászókák alá kavicsos borítás került, ezen kívül új burkolatot kapott a kerékpártároló, és lefestették annak falait is. Az önkéntes napon 50 munkatárs és családtagjaik vettek részt.

A Bosch és a hatvani Gesztenyéskert Óvoda együttműködése mintegy öt évvel ezelőtt, 2011-ben indult. A munka és a magánélet összeegyeztetését segítendő, a Bosch Hatvan városával együttműködve indított óvodás csoportokat. A kezdeményezés olyan népszerű lett, hogy mostanra már négy Bosch óvodai csoport van az intézményben. „A Bosch mindig is a város részének érezte magát, és ezt nemcsak a munkáltatóként való jelenlétünkkel, hanem az ilyen együttműködésekkel is ki szeretnénk fejezni” – hangsúlyozta Volker Schilling, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója. Az utóbbi fél évtizedben folyamatosan bővült a Bosch és az óvoda együttműködése; az ide járó kicsiket életkoruknak megfelelő, különböző fejlesztő programok várják. Van tánc-, nyelv- és zeneoktatás, sportfoglalkozások, illetve rendszeres kirándulások.

Címkék: önkéntesek, Bosch önkéntesek, Gesztenyéskert Óvoda, Hatvan, nyár, gyerekek, munka, kollégák, segítség, óvoda