Negyedik tanév Bosch támogatással

Egy nap a technológia és a tudomány bűvöletében

• Közel 10 millió forintos Bosch-támogatás
  • A négy Bosch-osztályban már csaknem 100 diák tanul
  • Bosch segítséggel újult meg a nyelvi labor is
Negyedik tanév Bosch támogatással

Hatvan – A Szent István Általános Iskolában elindult a negyedik Bosch-osztály: a 27 elsős kisdiák tantermét egy izgalmas Technológiai Nap keretében adták át szeptember 26-án. A 2016/2017-es tanévben így már összesen 92 diák tanul a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. által támogatott osztályokban. Az osztályterem ünnepélyes átadásával egyidőben a felújított nyelvi labort is birtokba vehették a diákok. Az ünnepélyes átadáson részt vett Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere, Barcziné Horváth Márta, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Hatvani Tankerületének Igazgatója, illetve Volker Schilling, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója, és Roger Seemeyer, a hatvani gyár műszaki ügyvezető igazgatója.

Közel 10 millió forintos Bosch-támogatás
Az új évfolyam elindulását a hatvani Bosch közel 10 millió forinttal támogatta: az osztálytermet 6 millió forintból újították fel, ezenkívül bútorokat, berendezési tárgyakat és tanulást könnyítő eszközöket, interaktív táblát és projektort vásároltak. Hatvan városa, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Robert Bosch Elektronika Kft. együttműködésének köszönhetően az iskola nyelvi laborja is megújult az új tanév kezdetén: az új számítógépek mellé a Bosch közel 1 millió forint értékben monitorokat és új székeket adományozott az iskolának. „A hatvani önkormányzattal történő, több évre visszanyúló, és sok területre kiterjedő együttműködésünk is bizonyítja, hogy a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. nemcsak a város gazdasági, hanem kulturális és oktatási életének is szerves része. Büszke vagyok arra, hogy immár a negyedik Bosch-osztály indul a Szent István Általános Iskolában” – hangsúlyozta Volker Schilling.

Technológiai nap
Az új felszerelések átadásának napja a tudomány és a technológia bűvöletében telt: a Bosch Technológiai napot szervezett a diákoknak, akik kvízjátékok, kézműves- és sportfoglalkozások, és interaktív játékok segítségével szerezhettek új ismereteket. „A Technológiai napon a kicsik és nagyok újrahasznosítható anyagból építettek robotot, kipróbálhattak innovatív mérőeszközöket és találmányokat. Mindezekkel fogékonnyá szeretnénk tenni a diákokat a természettudományos tárgyakra, és érdeklődést ébreszteni bennük a műszaki tudományok iránt” – emelte ki Roger Seemeyer.

A Bosch által támogatott Gesztenyéskert óvodából mostantól 23 gyermek már Bosch-kisiskolásként kezdte meg a tanévet a hatvani Szent István Általános Iskolában, ahol három éve indult el az első Bosch-osztály. Az itt tanuló gyerekeknek igény esetén német nyelvoktatást, úszást, lovaglást, zenei és táncoktatást és rendszeres kirándulásokat, valamint reggel 6-tól 8 óráig és 16-tól 18 óráig tanári felügyeletet is biztosít a Bosch.

Címkék: Hatvan, Szent István Általános Iskola, Bosch-osztály, diákok, gyerekek, oktatás, jövő, generáció, Volker Schilling, Schilling, Roger Seemeyer, Seemeyer, technológiai nap