Másodpercenként másfél elektromos kéziszerszám

Új termelési rekord a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletágnál - Több mint 50 millió eszköz 2016-ban

• Világméretű gyártási hálózat
  • Elektromos kéziszerszámok szakembereknek és otthoni használatra
  • Mind nagyobb jelentőségűek az akkumulátoros kéziszerszámok
Másodpercenként másfél elektromos kéziszerszám

Leinfelden – Fúrógépek, fűnyírók, lézeres távolságmérők – a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág új termelési rekordot állított 2016-ban: több mint 50 millió elektromos kéziszerszám került le a gyártósorokról, annyi, mint még soha. Statisztikailag másodpercenként mintegy 1,5 elektromos kéziszerszám készült el. „Legyen szó barkács munkákról vagy mesterekről, iparilag fejlett vagy feltörekvő piacokról – termékeinknél mindig a felhasználó és igényei állnak a középpontban” – emelte ki Henning von Boxberg, a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág elnöke. „Egyre növekvő termelési darabszámaink jól mutatják, milyen sikeresek fejlesztéseink.”

Fontos szerepet töltenek be a termékportfolióban az akkumulátoros eszközök, amelyek kényelmetlen kábelek nélküli, rugalmas munkavégzést tesznek lehetővé bárhol. Arányuk tovább növekedett a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág termelésében. A világ első lítiumion-akkumulátorral működő elektromos szerszámával még 2003-ban jelent meg a Bosch a piacon, ez volt az Ixo. A vállalat miskolci gyárában évente átlagosan több mint egymillió készült ebből a kisméretű akkumulátoros csavarozóból, piaci bevezetése óta több mint 15 millió Ixo került piacra. Sorban egymás mellé téve őket közel 2200 kilométert tennének ki, ami nagyjából a Stuttgart - Miskolc oda-vissza távnak felel meg.

„Továbbra is az akkumulátoros eszközök növekvő piacára összpontosítunk” – hangsúlyozta Henning von Boxberg, ami nem csupán az olyan otthoni szerszámokra érvényes, mint például az Ixo. A Bosch 2016-ban jelent meg a piacon a világ első, kifejezetten professzionális, szakemberek számára készült, 10,8 voltos akkumulátoros sarokcsiszolójával. E kisméretű, könnyen kezelhető szerszámok a németországi Sebnitzben készülnek. A Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág eszközeit világszerte gyártják és forgalmazzák, Németországon kívül további európai országokban, valamint Ázsiában, illetve Észak- és Dél-Amerikában.

Címkék: elektromos kéziszerszámok, rekord, termelés, gyártás, Miskolc, gyár, kéziszerszám, miskolci, másodperc

Martin Steinlehner
Telefon : +49 (0) 711 758-3132