Idén a Bosch a leginnovatívabb vállalat Magyarországon

Kis készülék, nagy díj

Idén a Bosch a leginnovatívabb vállalat Magyarországon

A Bosch fejlesztése, az UNEO elnevezésű pneumatikus fúrókalapács nyerte el 2009-ben a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjat. A tudósokból és gazdasági szakemberekből álló zsűri - melynek elnöke Dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért, innovációért felelős tárca nélküli miniszter - a fejlesztés műszaki, gazdasági eredményei mellett eredetisége és társadalmi hasznossága alapján ítélte oda az év legjelentősebb innovációját elismerő díját.

Az immáron tizenhetedszer átadott Magyar Innovációs Nagydíjat a Bosch első Li-ionos pneumatikus fúrókalapácsa érdemelte ki, mely rendkívül kompakt méretével és teljesítményével egyedülálló a szerszámgép piacon. A Bosch UNEO három barkács feladatot – a kalapácsfúrást, a fúrást és a csavarozást - egyesíti egyetlen könnyen kezelhető elektromos kéziszerszámban. A pneumatikus ütőszerkezet nagy teljesítményű Bosch motorral kombinálva percenként 4800, 0,9 joule erősségű ütést eredményez egy különlegesen kis géptestbe zárva. A csupán 1.1 kilogramm súlyú, és A5-ös lap méretű eszköz kiemelkedő munkakényelmet biztosít használóinak.

Horváth Attila, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. igazgatója elmondta: “A Bosch nemzetközi törekvéseinek megfelelően a kéziszerszám piacon is a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Az UNEO remek példája annak, hogy egy innovatív fejlesztési folyamat során ma már nem hagyhatók figyelmen kívül a környezetkímélő, alternatív energiákra támaszkodó megoldások sem.”

A Bosch miskolci elektromos kéziszerszám gyára az UNEO gyártására két új gyártósort indít el az idei évben. A vállalat ezzel 50 új munkahelyet teremtett és ellátja egész Európát a díjazott termékkel.

„Vállalatunk dinamikus fejlődése és hosszú távon is sikeres működése érdekében aktívan részt veszünk a piaci és technikai folyamatokban, magunk is alakítva azokat. Ily módon ügyfeleinknek a jövőben is innovatív megoldásokat, munkatársainknak pedig vonzó munkahelyeket biztosíthatunk.“ – üdvözölte Horváth Attila gyárigazgató a Magyar Innovációs Díjat.

Címkék: Bosch, innováció, innovatív, vállalat, Magyarország, kis, készülék, nagy, díj

Tel. 06-1-4313-852
ferenc.ficzere@hu.bosch.com