Gazdag jubileum a Bosch-nál

Miskolc magyar fejlesztésű termékkel ünnepli az 50 milliomodik kéziszerszámot

• Termékjubileum a Bosch miskolci gyárában
  • Miskolci fejlesztésű a jubileumi termék
  • A sikerek Európa vezető elektromos kéziszerszám gyára és Miskolc együttműködésének erejéről tanúskodnak
Gazdag jubileum a Bosch-nál

Miskolc – tegnap rendhagyó születésnapi ünnepség keretében gördült le a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárában az ötvenmilliomodik elkészült kéziszerszám. Az augusztus 23-án tartott rendezvényen a város polgármestere, Dr. Kriza Ákos az alkalomhoz illően különleges – a vállalat egyik női fejlesztőmérnöke által kézzel festett – matyómintás kéziszerszámot vehetett át a gyár munkatársaitól. A teljes egészében miskolci fejlesztésű PSR Select akkus csavarozó forradalmi újítás az elektromos kéziszerszámok világában. A Bosch miskolci gyárában született modell az első olyan akkus csavarozó, amely beépített, forgatható bittára révén mind a 12 legfontosabb standard bittel rendelkezik. A termék sorozatgyártása közel kétévnyi fejlesztés után, 2012 márciusában kezdődött meg; az ötlet egy tehetséges helyi mérnök fejéből pattant ki.

Az elkészült 50 milliomodik kéziszerszám a Bosch magyarországi tevékenységének meghatározó erejéről tanúskodik. A folyamatos fejlesztéseknek, és a magyar mérnökök szaktudásának, kreativitásának és hozzáállásának köszönhetően hazánk mára a globális Bosch-innováció egyik stratégiai bázisává vált. A világcég rendületlenül bővülő magyarországi tevékenységének egyik legfontosabb pillére a miskolci gyáregységben folyó munka. „A máris népszerű termék sikertörténete a Bosch és a város, sőt, a nagyvállalat és Magyarország gyümölcsöző együttműködését szimbolizálja. A világszerte keresett kéziszerszám éppen ezért a maga kézzelfogható valóságában tárja elénk azt a hatalmas potenciált, amely révén a világcég és Miskolc fejlődése immár elválaszthatatlanul összeforrt.” – hangsúlyozta köszöntő beszédében Ansgar Lengeling, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

A gyár a jövőben tovább kívánja erősíteni eddig is meghatározó szerepét a város életében. „Miskolc mindennapjait, egész arculatát ma már lehetetlen elképzelni a Bosch jelenléte nélkül. Ezért különösen örülök, hogy résztvevője lehettem e nagyszerű eseménynek, amely világosan megmutatta, hogy a vezető vállalat nem csupán újabb és újabb munkalehetőséget biztosít a miskolciaknak, de az innováció kiérlelt helyi modelljével példát is tudunk mutatni Magyarország egésze számára.” – emelte ki Kriza Ákos, Miskolc megyei jogú város polgármestere.

Címkék: Bosch, gazdag, jubileum, Miskolc, fejlesztés, 50, millió, milliomodik, ötven, kéziszerszám

kommunikációs igazgató
Bosch csoport