Fontos mérföldkőhöz érkezett a magyarországi beruházás

A Bosch megnyitotta a kibővített Budapesti Fejlesztési Központot - A cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési központja folyamatosan bővül

• Összesen 32 milliárd forint beruházás 2011 óta
  • Közel 1300 mérnök dolgozik az új bázison
  • Innovatív és kreatív munkakörnyezet
Fontos mérföldkőhöz érkezett a magyarországi beruházás

Budapest – A Bosch 2015. augusztus 7-én nyitotta meg Budapesten a cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési komplexumának új központi épületét. A technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója összesen 32 milliárd forint beruházással korszerűsítette és bővítette a Bosch magyarországi központjának és a Budapesti Fejlesztési Központnak helyet adó létesítményt. „Az új épület megnyitását kutatás-fejlesztési tevékenységünk folyamatos bővülése tette lehetővé. Az innováció mindig kulcsfontosságú volt a Bosch sikereiben, és ennek részeként a magyar mérnökök szakmai tudására és elkötelezettségére is számítunk” – jelentette ki a megnyitón Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja. „Magyarország kormánya számára különösen fontosak az olyan értékteremtő beruházások, amelyek alapját nemcsak a gazdasági racionalitás, hanem a magyar szakemberek tudása teremti meg. A Bosch olyan példa erre, amelyre méltán lehetünk büszkék” – mondta ünnepi beszédében Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

A budapesti komplexumban már közel 1300 mérnök dolgozik, ami több mint kétszerese a beruházás 2011-es indulásakor foglalkoztatottak számának. Közülük mintegy 1000 mérnök számára alakítottak ki munkaállomásokat az új épületben. A komplexum teljes területe 51 000 négyzetméter, operatív alapterülete pedig 47 800 négyzetméter. A most átadott új épületben irodákat, kutatólaborokat, tanműhelyeket, illetve közösségi és inspirációs tereket alakítottak ki. Az új laborokban a nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséhez szükséges élettartam szimulációkon, megbízhatóság teszteken, analíziseken és folyamatteszteken dolgoznak a Bosch mérnökei. Az építkezés részeként egy négyszintes parkolóház is felépült a fővárosi központban.

Magyarország a Bosch egyik legnagyobb K+F központja
„A Bosch Magyarország és a további helyi fejlesztések iránti elkötelezettségét mutatja, hogy az autóipari mérnökök számát tekintve Budapesten található a cégcsoport második legnagyobb európai K+F központja” – mondta az ünnepségen Oliver Schatz, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

A magyarországi Bosch csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre, majd 2005 októberében az addig itt működő fejlesztési osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja. A centrum jelenleg 11 osztállyal működik. Itt fejlesztik például az elektronikus vezérlőegységeket, valamint az utasbiztonsági és vezetéstámogató rendszerek különböző elemeit. Emellett a Budapesti Fejlesztési Központban működik egy autószerelő műhely is, ahol az ultrahang-, video- és radarérzékelőkön alapuló legújabb vezetéstámogató rendszereket szerelik be az autókba.

Címkék: mérföldkő, beruházás, Magyarország, Budapest, Budapesti, Fejlesztési, Központ, autóipar, ECB