Egyetemisták ismerték el a Bosch munkáját

• Gazdaságközeli szemlélet elsajátítása
  • Az Óbudai Egyetem évek óta a vállalat szakmai partnere
Egyetemisták ismerték el a Bosch munkáját

Budapest – Az Óbudai Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján szeptember 5-én az intézmény hallgatói önkormányzata „Az év együttműködő partnere” kitüntetésben részesítette a Bosch Budapesti Fejlesztési Központját. „ A cégcsoport számos szakmai elismerést tudhat magáénak, de ez most különösen fontos számunkra. Ezt a címet ugyanis közvetlenül a jövő mérnökei, vagyis azok a diákok szavazták meg, akik a sokszor hónapokon át tartó projektek során közelről ismertek meg bennünket. Nagyon büszke vagyok, hiszen ezzel a díjjal elkötelezettségünket, felelősségvállalásunkat, az oktatómunka közvetlen támogatását és a rendszeres szakmai tanácsadást ismerték el a hallgatók, illetve az Egyetem” – üdvözölte az elismerést Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Gazdaságközeli szemlélet elsajátítása
A Bosch csoport évek óta támogatja az Óbudai Egyetemet. A cégcsoport által létrehozott szakmai versenyek, mint a Pneumobil verseny, az Elektromobil verseny vagy az idén véget ért három éves Go-Kart Go-Bosch! versenysorozat olyan szakmai kihívások elé állítják a hallgatókat, amellyel a gyakorlatban is tesztelhetik elméleti tudásukat és nem utolsó sorban kreativitásukat. Jelenleg két, a Bosch által támogatott t és a Bosch munkatársai által oktatott tantárgyat is választhatnak a hallgatók. Az egyik a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon futó „Korszerű autóipari termékek és fejlesztési módszerek” tárgy, a másik egy kifejezetten gyakorlatorientált képzés a szoftverfejlesztés témájában, „Szoftverfejlesztés multinacionális vállalatoknál” néven, mely az egyetem Neumann János Informatikai Karán választható 2015. szeptember óta.

Címkék: Magyarország, egyetem, egyetemisták, elismerés, Óbudai Egyetem, mobilitás, Javier González Pareja, Pareja, González