Díj a régió gazdaságának és oktatásának fejlesztéséért

Fükő László, a Bosch miskolci kéziszerszámgyárának ügyvezető igazgatója kapta idén a Dr. Szentpáli István Díjat

• A BOKIK díját minden évben a térség fejlődését előmozdító kimagasló tevékenységért ítélik oda
  • A Boschnak kiemelten fontos a régió gazdaságának fellendítése, és a helyi oktatás erősítése
Díj a régió gazdaságának és oktatásának fejlesztéséért

Miskolc – Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója vehette át május 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) Dr. Szentpáli István Díját. A Power Tools, Home and Garden üzletág gyártási elnökhelyetteseként és a BOKIK Észak-magyarországi Autóipari Klaszterének elnökeként is tevékenykedő Fükő László az elismerést a régió iparának erősödésében, az oktatás fejlesztésében és általában az észak-magyarországi térség előmozdításában játszott kimagasló szerepéért kapta. „Megtisztelő számomra, hogy csatlakozhatok a Dr. Szentpáli István Díjjal kitüntetettek névsorához, hiszen ez számomra azt is jelenti, hogy a régió felvirágoztatását célzó munkám eredményes és a magam eszközeivel köszönetet tudok mondani a régiónak mindazért, amit sajószentpéteri születésűként gyermekkorom óta kaptam, és amelyek pozitívan formálták szakmai hátteremet és emberi kapcsolataimat” – mondta Fükő László a díj átvételét követően.

Az elismerést a BOKIK minden évben a gazdasági élet olyan, helyi gyökerekkel rendelkező tagjának adományozza, aki sikeres üzleti tevékenységén túl kimagasló érdemeket szerzett a közéleti szolgálatban, a gazdaság, a tudomány, a művészet, a közoktatás, az egészségügy, a szociális ellátás vagy a környezet- és természetvédelem területén, esetleg egész életműve elismeréseként méltó a kamara kitüntetésére.

Fükő László, aki korábban a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél minőségbiztosítási mérnökként kezdte karrierét, a cégcsoport miskolci gyárának 2001-es indulásakor szinte az elsők között jelezte, hogy szeretne „hazai pályán” dolgozni. Amióta 2016. január elsején átvette a gyárigazgatói feladatköröket, kiemelt feladatának tekinti a Bosch helyi régióba történő integrálását, a helyi beszállítókkal való együttműködést és az oktatás erősítését. A BOKIK Autóipari Klaszterének elnöki kinevezését 2013-ban szintén azért fogadta el, hogy aktívan részt vehessen az észak-magyarországi régió iparának fejlesztésében.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat mára amellett, hogy a régióban meghatározó tényezővé vált, egyben a Bosch csoport legnagyobb kéziszerszámgyára világszerte. A Bosch miskolci telephelyén folyamatos a kapacitásbővítés és állandóak a fejlesztések. A mára több mint 38 ezer négyzetméter területű kéziszerszámgyár csaknem 2400 munkavállalót foglalkoztat.

Címkék: díj, kitüntetés, Szentpáli, kéziszerszám, Miskolc, Fükő, Fükő László, BOKIK, vezetőség, ügyvezető, gyárvezető