Az 1991-ben alakult Robert Bosch Kft. értékesítési központként gépjárműalkatrészek, gépjármű-diagnosztikai készülékek, elektromos kéziszerszámok, termotechnikai berendezések és biztonságtechnikai rendszerek forgalmazási és vevőszolgálati feladatait végzi, ezenkívül a Bosch Európai Szállítmányozási Központja is itt működik. A vállalatnál 2000 óta folyik fejlesztési tevékenység, az automata váltóvezérlés szoftverfejlesztésével foglalkozó üzletág portfóliójának bővítését követően alakult meg 2005-ben a Budapesti Fejlesztési Központ, amely – több mint 24 osztályával és több mint 2400 munkavállalóval – Magyarországot Németország után a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszínévé tette. A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, fontos szerepet játszik az automatizált- és az elektromos mobilitás fejlesztésében, emellett a Bosch csoport egyik legjelentősebb gépjárműelektronikai kutató-, fejlesztő- és tesztközpontja.

A Bosch – az iparág meghatározó szereplője – az egyetlen beszállító, amely képes az automatizált vezetéshez szükséges teljes rendszert biztosítani, beleértve az összes szükséges szenzort és aktuátort is. Az automatizált vezetés projekt jelentős előnyökkel jár a társadalom számára, erősíti Magyarország autóiparban elfoglalt helyét, valamint gazdaságélénkítő hatással bír elsősorban a magasan képzettek körét érintő munkahelyteremtés révén. Az „Automatizált Vezetési Rendszerek Kutatás & Fejlesztés, Robert Bosch Kft. Fejlesztési Központ” projekt közvetett módon ösztönző hatása is lehet Magyarországon belül további munkahelyek létesítésére.

Az ED_16-1-2016-0004 számú projekt összköltségvetése meghaladja a 10 740 000 000 Ft-ot, ebből 5 370 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás. A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással valósult meg.

Címkék: Bosch, Budapest, fejlesztés, központ, önvezető, autó, automatizált, vezetés