Bosch támogatással újult meg a Szent László Kórház

Bowlingozás helyett önkéntes segítség

• A Bosch budapesti székhelyének 80 munkatársa vett részt az akcióban
  • Az önkéntesek minden kerti- és barkácstudásukat bevetették
Bosch támogatással újult meg a Szent László Kórház

Budapest – A Bosch Budapesti Fejlesztési Központ szenzorfejlesztéssel, valamint elfordulás- és gyorsulásérzékelőkkel foglalkozó osztályának 80 munkatársa úgy döntött idén, hogy a csapatépítést nem sárkányhajózással vagy bowlingozással teszik felejthetetlenné, hanem egy rászoruló szervezetnek segítenek. A választás a Szent László Kórház Gyermek-hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályára esett, ahol életmentő csontvelő-átültetést végeznek gyermekeken. Mivel az átültetés utáni első hónapban a gyerekek immunrendszer nélkül élnek, ezt az időszakot steril, elkülönítő szobákban töltik, de ezután is tiszta környezetre és napi, rendszeres vizsgálatokra van szükségük, ezért a kórházat még 3-12 hónapig nem hagyhatják el.

A Bosch önkéntes csapata az ideiglenes lakókörnyezet megszépítésének érdekében minden kerti- és barkácstudását bevetette június 29-én; játékokat és padokat csiszoltak és festettek, növényeket metszettek és ültettek a parkban. Az osztályon dolgozók egyöntetű véleménye szerint jó döntést hoztak, mert a gyerekektől és szüleiktől többszörösen kapták vissza a park rendbetételébe és a játszótér szépítésébe fektetett energiát, a rengeteg pozitív visszajelzés formájában. A sok jó élmény, közös munka során irodától távol kovácsolódhatott még jobban össze az osztály. Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője elmondta: „a Bosch komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, támogatja és ösztönzi a vállalat dolgozóit, hogy valamilyen módon segítsenek környezetükben élőkön”. A csapatépítésre szánt kerettel olyan jól gazdálkodtak, hogy jutott ajándékokra is. A focirajongó nagyobb fiúk és lányok azonnal felavatták a csocsó asztalt, míg a kisebbek a színes filceknek, ceruzáknak, tollaknak örültek és kezdtek el vidáman színezni és rajzolni.

Címkék: támogatás, Szent László Kórház, segítség, jótékonyság, önkéntes, csapatépítés, gyerekek, gyermekek, Budapesti Fejlesztési Központ, Javier González Pareja, González