A weboldal funkcionalitási, kényelmi és statisztikai célokból cookie-kat használ. Részletes tájékoztatásért kattintson a "További információ" gombra. Ha hozzájárul a cookie-k használatához, kattintson az "Elfogadom" gombra.

Bokrétaünnepség Budapesten: a magyarországi Bosch csoport az új központ építésének első mérföldkövét ünnepli

  • Budapest fontos stratégiai helyszín a Bosch számára
  • Az új magyarországi központ építése várhatóan 2015-ig tart
Bokrétaünnepség Budapesten: a magyarországi Bosch csoport az új központ építésének első mérföldkövét ünnepli

Budapest – A Bosch csoport – különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója – fontos mérföldkőhöz érkezett új budapesti központja építésében, és ennek alkalmából 2012. június 14-én bokrétaünnepséget szervezett. Az új központ összterülete a két főépülettel együtt csaknem 32 ezer négyzetméter lesz. „A Bosch rendületlenül bővíti magyarországi tevékenységét. Budapest mára a Bosch globális tevékenységeinek fontos stratégiai helyszínévé vált” – hangsúlyozta köszöntőbeszédében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. Mivel a projekt gyorsan halad, az első épület már 2013 tavaszán elkészül. A második ütem idén indul, és várhatóan 2015-ben fejeződik be. A vállalat a térség iránti elkötelezettségét látja az új helyszínben. „Ez a nagyszabású beruházási projekt tovább erősíti pozíciónkat a térségben és a jó földrajzi adottságokkal rendelkező magyar fővárosban. Van mire építenünk, hiszen a magyar mérnökök tudását, kreativitását és hozzáállását egész Európában elismerik és nagyra értékelik.” – szögezte le Javier González Pareja.

Új székhelyre költözik a Bosch Fejlesztési Központja
Az új épületegyüttes ad majd helyet a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának, ami a Bosch gépjármű-technológiai fejlesztéseinek innovációs bázisa, mely jelenleg 700 mérnökkel egy Gyömrői úti bérelt ingatlanban működik. A Bosch további létszámnövekedésre számít a magyarországi fejlesztési központban: „Az innovációs központ dinamikus fejlődésével lépést tartva a létszám a 800 főt is meghaladhatja az idei év végén” – jelentette ki Javier González Pareja. Az új székhelyen több további tevékenység is helyet kap majd, például a gépjármű-felszerelések és az elektromos kéziszerszám üzletágak, az adminisztrációs részlegek, valamint a Bosch Rexroth hajtás- és vezérléstechnikai tevékenységei.

Bokrétaünnepség
Az új kőbányai helyszínen tartott bokrétaünnepség alapját egy régi hagyomány képezi. Amikor egy újonnan emelt épület falai elérik a tetőszerkezet elhelyezéséhez szükséges magasságot, az építtető régi szokás szerint együtt ünnepli meg a munkálatok legnagyobb erőpróbát kívánó szakaszának teljesítését az építőmunkásokkal. Az ünnepségen résztvevők, az építőmunkások és a Bosch munkavállalók szalagokkal díszítettek fel egy kis fát, amely később egy daru segítségével a legfelső szintre került.

Címkék: bokrétaünnepség, Budapesten, magyarországi, Bosch, csoport, új, központ, mérföldkő, Budapest

dr. Ficzere Ferenc
kommunikációs igazgató
Bosch csoport
Telefon: (+36 1) 431-3852