Átadták az Év befektetője díjakat

A Bosch díjat kapott K+F együttműködéséért

• Magyarország a mérnökképzés stratégiai fontosságú területe
  • 700 fejlesztőmérnök a magyarországi Bosch telephelyeken
Átadták az Év befektetője díjakat

Budapest – a 2011-es „Év befektetője” hat kategóriában kiosztott díjátadó ünnepségén a „K+F együttműködésért”elismerést a Robert Bosch Kft. kapta, a műszaki mérnökképzés területén elért kimagasló eredményekért valamint az egyetemekkel kötött kiváló szakmai együttműködésekért. A díjat Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár adta át Javier González Parejanak, a magyarországi Bosch csoport vezetőjének, és Dr. Jan Peter Stadlernek, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ igazgatójának.

A 2005-ben alapított „Év befektetője” díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez.

Javier González Pareja a díj átvételekor hangsúlyozta, hogy a Bosch számára nemzetközi szinten is stratégiai fontosságú terület Magyarország és az itt folyó mérnökképzés, valamint a műszaki felsőoktatás támogatása.

„Megtiszteltetés számunkra ez az elismerés. A díjért járó köszönet mindenekelőtt a magyarországi Bosch csoport mintegy 700 fejlesztőmérnökét és csaknem 8000 dolgozóját illeti. Elismerése ez a magyar műszaki felsőoktatási intézményekkel évek óta épített szoros és gyümölcsöző kapcsolatoknak is. Szeretnénk, ha a magyar kormányzat továbbra is erős, globális kapcsolatokkal rendelkező, a jövő technológiai fejlesztéseit meghatározó innovációs partnerként tekintene a Bosch-ra és megteremtené a szükséges feltételeket ahhoz, hogy az országban folyó kutatási tevékenységek még tovább bővülhessenek.” – tette hozzá a magyarországi Bosch csoport képviselője.

A Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központja 2005-ös megalapítása óta kínál vonzó munka- és karrierlehetőséget a legjobb pályakezdő mérnökhallgatók és mérnökök számára. A Bosch gépjármű technológiai gyártásának és innovációjának köztudottan egyik legjelentősebb bázisát 7 évvel ezelőtt alapították és létszáma tavaly elérte a 600 főt. A magyarországi Bosch csoport telephelyein dolgozó 700 fejlesztőmérnök száma a cégcsoport tervei szerint idén tovább emelkedik.

Dr. Jan Peter Stadler, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója a díjátadás kapcsán hangsúlyozta: "Ez az elismerés azt bizonyítja számunkra, hogy van jövője a közös, stratégiai jelentőségű együttgondolkodásnak, amely új utakat nyit a szakmai célok kiteljesítése felé. Az autóipari K+F központnak a Bosch csoport a jövőben is kiemelt stratégiai szerepet szán, melyben a magyar mérnökök magas színvonalú munkájának elengedhetetlen szerepe van.”

Címkék: év, befektetője, Bosch, díj, K+F, együttműködés, mérnök, képzés

regionális kommunikációs igazgató