Állami kitüntetés a Bosch magyarországi vezetőjének

Budapest – március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést kapta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. Az elismerést a hivatalos indoklás szerint a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítését és a hazai befektetések növekedését elősegítő vállalatvezetői tevékenysége elismeréseként kapta.

Javier González Pareja a kitüntetés alkalmából emlékeztetett, hogy „ (…) a hazai gazdaságpolitika egyik fontos alapelve, hogy a tudástartalom növelésével versenyképesebb üzleti környezet jön létre. A Bosch csoport számára Magyarország változatlanul az egyik legfontosabb ország; 9 magyarországi vállalatánál mára több mint 12 000 embernek adunk munkát és az éves bevételünk megközelíti a magyar GDP 3 százalékát. A Bosch a jövőben is számít a magyar munkavállalók tudására és elkötelezett munkájára, akiknek ezeket a sikereket köszönhetjük.”

González hozzátette: "(...) 2011 végén, magyarországi kinevezésemkor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy munkámat a bizalom, az innováció és a sikerorientáltság vezérli majd. Sok munkám van abban, hogy a magyarországi sikerek a nemzetközi színterekre is eljussanak, hogy a világban mindenhol megismerjék a magyarok tehetségét és a Bosch innovációit. Törekvésem, hogy a Bosch munkaadóként és piaci szereplőként fontos szerepet játsszon Magyarországon – mely egyben a családom hazája is – és ez a pozíció tovább erősödjön.”

A hazai Bosch évek óta töretlen és az árbevétel, a termelés, valamint a kutatás-fejlesztés területén elért jelentős növekedése jól mutatja a vállalat folyamatos dinamizmusát és stabil jelenlétét Magyarországon, ahol négy üzleti területtel – mobilitási megoldások, ipari technológia, fogyasztási cikkek, energia- és épülettechnológia – van jelen. A dinamikus növekedés munkahelyeket is teremt, a Bosch egyike azon vállalatoknak, amelyek évek óta a legnagyobb létszámbővülést mutatják Magyarországon.

„Büszke vagyok erre a megtisztelő kitüntetésre, mely természetesen mindazon kollégáim elismerése is egyben, akik velem együtt e célok megvalósításáért dolgoznak." - mondta Javier González Pareja a kitüntetés alkalmából.

Címkék: Bosch, vezető, állami, kitüntetés, Javier, González, Pajera, Magyar Érdemrend, magyar, német, gazdasági, kapcsolatok