A Robert Bosch Power Tool Kft. három díjat nyert

A Bosch miskolci kéziszerszámgyára lett az Év Gyára

• A vállalatot a 10 milliárd forint árbevétel feletti cégek versenyében találták a legjobbnak
  • A Legjobb menedzsment folyamatok kategóriában szintén diadalmaskodott a Bosch
  • Fejlesztési törekvéseit az Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal jutalmazták
A Robert Bosch Power Tool Kft. három díjat nyert

Miskolc / Budapest – Az Év Gyára 2017 kitüntetéssel jutalmazták a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-t a 10 milliárd forint feletti árbevétellel bíró cégek összetett versenyében az Év Gyára megmérettetés május 11-én lezajlott díjátadó ünnepségén. A miskolci gyárat ezenfelül a Legjobb menedzsment folyamatok címmel, fejlesztési törekvéseit pedig az idén először meghirdetett Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal jutalmazták. „Óriási elismerés ez a gyár minden munkatársának, nagyon büszkék vagyunk a díjakra. Úgy véljük, ezek a kitüntetések is azt igazolják vissza, hogy a Bosch kéziszerszámgyár által képviselt értékek, az irányvonal és a jövőkép a járható út a fejlesztés és a gyártás területén” – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója a díjak átvétele után.

A cégek idén harmadik alkalommal nevezhettek a Professional Publishing Hungary Kft. kiadásában megjelenő GyártásTrend technológiai magazin versenyén. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég kilenc kategóriában pályázhatott, az összetett Év Gyára díjat pedig az a vállalat vagy vállalkozás nyerhette el, amely több kategóriában is az esélyesek szűkített listájára került, és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdetett a GyártásTrend: idén is külön osztottak Év Gyára díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3-10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek körében.

A legjobb menedzsmentfolyamatok kategória, amelyben szintén a Bosch diadalmaskodott, az adott üzem termelési és támogató folyamatainak hatékonyságát és eredményességét vizsgálta, valamint azt, hogy a részfolyamatok hogyan segítik a működés egészét. Ezenkívül a cégek indulhattak például a leginnovatívabb gyártó, a legjobb termelő vagy a legeredményesebb gyártástámogató vállalat címéért. Idén első alkalommal hirdették meg az Ipar 4.0 kategóriát, amelynek kidolgozásában és értékelésében az MTA Sztaki is együttműködött az iparági szereplőkből álló zsűrivel. Ebben a kategóriában a folyamatok automatizálását és digitalizálását, valamint a kinyert adatok elemzését és hasznosításának mértékét értékelték a zsűritagok.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára. A mára több mint 38 ezer négyzetméter területű kéziszerszámgyár csaknem 2400 munkavállalót foglalkoztat. A Bosch Miskolcon színvonalas, jövőbemutató projektjeivel folyamatosan törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a régió is kivehesse a részét. A termelés fejlesztését automatizálással érik el, folyamatos a gyártósorok hatékonyságának javítása és az anyagáramlás fejlesztése. Ezen erőfeszítések számos országos és nemzetközi elismerést hoztak már a gyár számára, többek között a Logisztikai Kiválósági díjat (2010, 2014), az European Logistics Award 2. Aranyérmes díját (Brüsszel), valamint a Shiiba Award, IIE award (USA) 3. helyezésért járó díjat.

Címkék: díj, kéziszerszám, Miskolc, gyár, menedzsment, Ipar 4.0, Fükő, Fükő László, ügyvezető