A Bosch továbbra is támogatja a pneumobilok versenyét

Jól bírták szusszal Egerben

A Bosch továbbra is támogatja a pneumobilok versenyét

Eger – Az elmúlt hétvégén immár kilencedik alkalommal rendezték meg az egri Érsekkertben a léghajtányok nemzetközi versenyét, amelyen 6 ország – köztük Magyarország – 26 egyetemének 47 csapata vett részt. A versenyt először 2007-ben a Bosch Rexroth vállalatok hívták életre és a megmérettetés akkor még házi versenyként indult. A pneumobilok versenye mára rangos európai összecsapássá nőtte ki magát, és az évek során a résztvevő csapatok száma is megháromszorozódott. Az idei versenyt a Bosch Rexroth Kft. a szakmai támogatáson túl a pneumobil járművek megépítéséhez szükséges csúcstechnológiás alkatrészekkel támogatta; a Robert Bosch Kft. pedig gyémántfokozatú támogatója a 2016-os egri mérnökviadalnak.

„Büszkék vagyunk arra, hogy kilenc évvel ezelőtt a Bosch elhivatottságával és szakmai tapasztalatával tető alá hozta ezt a versenyt és megalapozta annak sikerét. A Bosch és a Rexroth szakmai és támogatói védőernyője továbbra is a fejlődés garanciája, és úgy gondolom, hogy erre az idei verseny ismét kiváló példa.” – mondta el köszöntőjében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

A sűrített levegővel hajtott járművek idén is három számban küzdöttek a versenyen: egy hosszú távú futamban, egy ügyességi és egy gyorsulási számban. A szakmai zsűri a mérnökhallgatók által tervezett és épített járművek között a legeredetibb konstrukciót és projektelképzelést is értékelte.

A verseny talán legizgalmasabb és leglátványosabb gyorsulási kategóriájában a járműnek egy feltöltött palackkal egy 220 méteres pályaszakaszt kell a lehető legrövidebb idő alatt megtennie. A döntő futamban végül a Debreceni Egyetem Műszaki Kar De-PuffAIR csapatának léghajtánya győzedelmeskedett, mely 21,8 másodperc alatt teljesítette a szakaszt.

Címkék: Bosch, Eger, pneumobil, támogatás, verseny, hr, csr, automatizált, sűrített, levegő, De-PuffAIR