A Bosch biztonságtechnika üzletág és a Sony együttműködik a videobiztonsági megoldások terén

• A két vállalat egyesíti tapasztalatát a videobiztonsági megoldások terén való együttműködés érdekében
  • A Sony kiváló képminőségének ötvözése a Bosch hatékony sávszélesség kezelési és videoanalitikai megoldásaival új normákat teremt, mely mindkét vállalat ügyfeleinek hasznára válik
  • Japán kivételével a Sony összes videobiztonsági ügyfelét a Bosch Security Systems értékesítési és marketing szervezete fogja kiszolgálni és támogatni

Grasbrunn (Németország) / Tokió (Japán) – A Bosch Security Systems és a Sony Corporation olyan üzleti partnerség létrehozásáról állapodott meg, amelynek keretén belül innovatív termékek és megoldások fejlesztésében fognak együttműködni a videobiztonsági alkalmazások terén. A 2017-től hatályos megállapodás szerint a két vállalat egyesíti technológiai szakértelmét, hogy új normákat teremtsen a nagyfelbontású és alacsony megvilágítás melletti videokészítés terén. A partnerség részeként a Sony videobiztonsági ügyfeleit – Japán kivételével – minden piacon a Bosch Security Systems értékesítési és annak marketing szervezete fogja kiszolgálni és támogatni. A partnerséghez az antitröszt hatóságok jóváhagyása is szükséges.

A partnerségbe a Sony a video-képalkotási minőség és teljesítmény terén meglévő piacvezető szakértelmét, a Bosch pedig az adatértelmezést célzó, élenjáró videoanalitikáit, valamint a különösen hatékony, alacsony sávszélességet és minimális tárolási igényeket biztosító innovatív technológiáit viszi be. „Ez a partnerség forradalmasítja a videobiztonsági ágazatot, hiszen a videobiztonság terén élenjáró két vállalat egyedülálló technológiai szakértelmét egyesíti. Az ügyfelek a Sony kiváló képminősége – mint például a 4K megoldások – mellé megkapják a Bosch sávszélesség- kezelési és videoanalitikai kínálatát” – hangsúlyozta Toru Katsumoto, a képalkotási termékek és megoldások elnökhelyettese és egyben a professzionális termékcsoport ágazati elnöke (Sony Corporation). „Ez az egyedülálló partnerség a tárgyak internetéhez (Internet of Things (IoT) kapcsolódó Bosch elképzelést is támogatja. A videobiztonsági kamerák, ezen belül pedig az általuk rögzített adatok jelentős szerepet játszanak a tárgyak internetének továbbfejlesztésében. A videokamerák elnevezése akár „az IoT szeme” is lehetne” – szögezte le Gert van Iperen, a Bosch Security Systems elnöke.

A Sony videobiztonsági ügyfeleit egy, a Bosch Security Systems szervezetén belül külön erre a célra létrejött értékesítési és marketing csapat fogja kiszolgálni és támogatni, amely több mint 50 országban kínál különböző nyelveken ügyféltámogatást, vevőszolgálatot és képzést. „A Bosch Security Systems globális szervezete támogatja majd a Sony márkájú termékekért és a Sony ügyfelekért felelős értékesítési és marketing csapatot abban, hogy kiváló támogatást és szolgáltatást nyújtva járuljon hozzá az üzleti növekedéshez” – mondta van Iperen. A Sony továbbra is saját márkaneve alatt végzi majd videobiztonsági termékeinek a fejlesztését és gyártását.

Címkék: Sony, együttműködés, partner, biztonságtechnika, Bosch Security Systems, videobiztonság, Toru Katsumoto, Gert van Iperen, Grasbrunn, Tokió

Carola Hehle
E-mail: carola.hehle@de.bosch.com