A weboldal funkcionalitási, kényelmi és statisztikai célokból cookie-kat használ. Részletes tájékoztatásért kattintson a "További információ" gombra. Ha hozzájárul a cookie-k használatához, kattintson az "Elfogadom" gombra.

A Bosch a beszállítóit is fejleszti

Egyre nagyobb szerepet kap Magyarországon a hálózatba kapcsolt ipar

  • A tervek szerint a Bosch is csatlakozik a beszállítói-fejlesztési programhoz
  • A jövő alakításához elengedhetetlen a folyamatos fejlődés
  • A magyarországi Bosch már több telephelyén is aktív az Ipar 4.0 tevékenységekben
A Bosch a beszállítóit is fejleszti

Budapest – A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója a tervek szerint csatlakozik a kormány beszállítói-fejlesztési programjához. Az erről szóló szándéknyilatkozatot 2017. szeptember 6-án írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

A Bosch stratégiájának egyik vezérfonala a jövő alakítása, ehhez a vezető szerephez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés mind a vállalaton belül, mind az együttműködő partnerek esetében. Ezért a Bosch örömmel fogadta a Nemzetgazdasági Minisztérium több nagyvállalatot is érintő, a magyarországi kis- és középvállalatokat fejlesztését célzó megkeresését. „A programban való részvétellel célunk a hazai beszállítóink Ipar 4.0 fókuszú fejlesztése, az ehhez szükséges tudástranszfer és kapacitásbővítés támogatása“ – üdvözölte Daniel Korioth a kezdeményezést.

Az együttműködés elindításában komoly szerepe van a Bosch Ipar 4.0 iránti elkötelezettségének. A hálózatba kapcsolt ipar világában a Bosch széles körű tapasztalatával, tudásbázisával és teljes körű megoldásaival nemcsak szolgáltató, hanem maga is az Ipar 4.0 aktív használója. A cégcsoport miskolci kéziszerszámgyára volt az első Bosch gyár, mely az Ipar 4.0 gyártást bevezette az országban. Az eljárással különböző elektromos kéziszerszámokat tudnak egyidejűleg legyártani akár kisebb darabszámban is, hatékonyan, költségtakarékosan és rendkívül rugalmasan. A vállalat így gyorsan reagál az online kereskedelem folyamatosan változó rendelési mennyiségeire. A cégcsoport egyik legjelentősebb beruházása a jövőre átadásra kerülő hatvani logisztikai központ, amely a széles körben bevezetett és összekötött Ipar 4.0 berendezések, alkalmazások és folyamatok integrálását és egyesítését fogja végezni.

A Bosch 2016-ban is egyike volt azon vállalatoknak, amelyek a legnagyobb létszámbővülést mutatták a magyarországi magánszektorban.  A vállalat 2016-ban az előző éves létszámadattal összehasonlítva 2000 új munkahelyet hozott létre az országban; a cégcsoport munkavállalóinak száma így (2017. január 1-i adatok alapján) több mint 14 200 fő.  A Bosch ezzel mára a legnagyobb ipari foglalkoztató Magyarországon. „A Bosch hazai jelenléte folyamatosan erősödik, és továbbra is hosszú távra tervezünk. A vállalat jövőt alakító törekvéseihez a technológiai változásokkal lépést tartó és arra rugalmasan reagáló együttműködő partnerekre, beszállítókra van szükség.” – hangsúlyozta Daniel Korioth.

Címkék: ipar 4.0, gazdaság, IoT, hálózatba kapcsolatság, logisztika

Dr. Ficzere Ferenc
+36 1 879-8852