This website uses cookies for reasons of functionality, convenience, and statistics. To learn more about this, please click "More information". If you consent to this use of cookies, please click "Yes, I accept."

Utasbiztonságot, vezetési asszisztenciát megbízhatóságot, energiahatékonyságot és környezettudatosságot szolgáló technológiák fejlesztése a Robert Bosch Kft-nél

Az 1991-ben létrehozott Robert Bosch Kft. értékesítési központ, a Bosch márkájú gépjárműalkatrészek, gépjárműalkatrészek, gépjármű-diagnosztikai készülékek, elektromos kéziszerszámok, termotechnikai berendezések és biztonságtechnikai rendszerek forgalmazási és vevőszolgálati feladatait végzi. A vállalaton belül 2000-ben létrejött, és azóta dinamikusan fejlődő Budapesti Fejlesztési Központban, mely a Bosch csoport egyik vezető európai kutató-fejlesztő központja, különböző gépjármű-elektronikai vezérlőrendszerek és mechanikus komponensek fejlesztését.

A központban több mint 1500 fejlesztőmérnök dolgozik, az autóipari tendenciáknak megfelelően projektjeik két fő trend köré épülnek, melyek a biztonság és a környezettudatosság. A vállalat a műszaki felsőoktatásban tanulókkal szoros és erős együttműködést alakított ki, rendszeresen bevonja a hazai egyetemistákat a technológiai fejlesztésekre irányuló programjaiba. A Bosch számos műszaki felsőoktatási intézménnyel együttműködik, kihelyezett tesztlaborjai amellett, hogy oktatási és demonstrációs célokat szolgálnak, alkalmasak arra is, hogy a Bosch gyárakban folyó fejlesztéseket, prototípusokat ezeken a berendezéseken teszteljék.

A 2013. június 3-án kezdődött ERNYO_13-1-2013-0007 projekt célja a pályázat eredményeként létrejött beruházással a legmodernebb autóipari trendek és az autógyártók igényeinek megfelelő technológiák fejlesztése a Robert Bosch Kft. által a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem részvételével, annak érdekében, hogy azok a vezetők számára a lehető legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb és energiahatékonyabb vezetési élményt biztosítsák. A projekt keretében az utasbiztonságot, a vezetési asszisztenciát, a megbízhatóságot, az energiahatékonyságot és a környezettudatosságot szolgáló technológiák fejlesztése történt. A projekt összköltségvetése meghaladja a 6 842 285 323 Ft-ot, melyből 2 000 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás, melyet a korábban Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, most Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozott.

Tags: utasbiztonság,vezetési asszisztencia, megbízhatóság, energiahatékonyság, környezettudatosság, technológia, fejlesztés, Budapest, Budapesti Fejlesztési Központ, ECB, Miskolci Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME