Gazdaság

Az összes kép mutatása

Sajtóközlemény

• 46 számítógéppel lett gazdagabb a város több intézménye

Hatvan – A Robert Bosch Elektronika Kft. ünnepélyes keretek között adta át Hatvan város vezetésének azt a 46 számítógépet, melyek mostantól több intézmény munkáját segítik. Az összesen 2 millió forint értékű számítástechnikai támogatást az önkormányzat helyi szervezeteknek, és a Lesznai Anna Módszertani Intézménynek, valamint a Bosch osztálynak helyet adó Szent István Általános Iskolának továbbítja.

A hatvani Bosch gyárban évek óta hagyomány, hogy azokat a működőképes, jó állapotú informatikai eszközöket, melyeket a vállalatnál már nem használnak, adomány formájában továbbadja. „A hatvani gyár kiemelten fontosnak tartja a régió értékőrző közösségeinek támogatását. A városban működő intézmények informatikai fejlesztése és innovációja mára már kikerülhetetlen.” – nyilatkozta Volker Schilling, gazdasági ügyvezető igazgató.

Az önkormányzatnak a Bosch támogatása révén lehetősége adódik arra, hogy a helyi szervezetek technikai hátterének fejlesztése mellett a városi oktatás korszerűsítéséhez is hozzájáruljon. A Lesznai Anna Módszertani Intézményben sajátos nevelési igényű tanulók gyógypedagógiai nevelése-oktatása zajlik. „Mind magánemberként, mind vezetőként fontos számomra a hátrányos helyzetű célcsoportokra való különleges odafigyelés. Ezek az eszközök támogatják az oktatás fejlesztését.” – tette hozzá Schilling.

Sajtóinformáció:

kommunikációs igazgató

Bosch csoport

Telefon: (+36 1) 431-3852

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2013-as üzleti évben a hazánkban akkor 10 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 719 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 161 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2014 elején több mint 8900 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. 2013-ban megközelítőleg 281 000 munkatárssal 46,1 milliárd euró árbevételt ért el. (Megjegyzés: a számviteli szabályozás változásai miatt a 2013. évi számadatok csak részben összevethetőek a 2012. évi számokkal). Négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a gépjárműtechnika, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 50 országban működő több mint 360 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2013-ban mintegy 4,5 milliárd eurót fordított kutatás és fejlesztésre és világszerte mintegy 5000 szabadalmi kérelmet nyújtott be. Ez naponta átlagosan 20 szabadalmat jelent. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai innovatív és hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

További információkért látogasson el a www.bosch.hu oldalra.

2014-08-12

• 2014-08-12  [ Képek: 1 ]