Gazdaság

Nyári játékeső a miskolci óvodásoknak a Boschtól

Képek(1)

Az összes kép mutatása

Sajtóközlemény

• Három németországi Bosch-gyár tekintélyes játékmennyiséget gyűjtött össze a kicsiknek

Miskolc - Bár a húsvét és a gyermeknap már elmúlt, a mikulás és a karácsony pedig még messze van, a miskolci gyárak amolyan "ráadás-gyermeknapot" rendezve sok-sok játékkal kedveskedtek a miskolci Katowice úti óvoda kis lakóinak. Uwe Mang, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója és Ansgar Lengeling, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója adta át a legkisebbeknek három németországi Bosch-gyár által összegyűjtött játékokat.

A Bosch és az önkormányzati óvoda együttműködése hosszú múltra tekint vissza: a cég kezdeményezésére indítottak évekkel ezelőtt német nyelvű csoportot, emellett a Bosch évek óta támogatja a Katowice úti óvoda alapítványát. "Több éve tartó támogatásunk egyrészt annak bizonyítéka, hogy segítjük munkavállalóinkat a munka és a magánélet összeegyeztetésében, hiszen sok Bosch dolgozó gyermeke jár ide az óvodába. Másrészt a Bosch generációs gondolkodásának is fontos része, hogy már a legkisebbeket is segítjük tehetségük kibontakoztatásában azzal, hogy minél korszerűbb játékokkal szereljük fel az óvodát". - mondta a játékok átadásakor Uwe Mang.

A karlsruhei, feuerbachi és schwieberbingeni gyárak dolgozói május 19. és június 2. között jó nagy adag játékot gyűjtöttek össze a miskolci ovisoknak. A játék-küldeményt csillogó szemmel várták a kicsik: a meglepetés csomagban a babáktól kezdve, a kis bicikliken át, a legókig mindenféle játék volt, nem is beszélve a játékhangszerekről és a rollerekről. "Mindig szívesen jövök az óvodába, és most is örömmel láttam, hogy a Boschon belüli összefogással, a játékok átadásával mekkora vidámságot varázsoltunk ide." - hangsúlyozta Ansgar Lengeling.

Sajtóinformáció:
kommunikációs igazgató
Bosch csoport
Telefon: (+36 1) 431-3852

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2013-as üzleti évben a hazánkban akkor 10 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 719 milliárd forint, magyarországi forgalma - amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek - 161 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2014 elején több mint 8900 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. 2013-ban megközelítőleg 281 000 munkatárssal 46,1 milliárd euró árbevételt ért el. (Megjegyzés: a számviteli szabályozás változásai miatt a 2013. évi számadatok csak részben összevethetőek a 2012. évi számokkal). Négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a gépjárműtechnika, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 50 országban működő több mint 360 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2013-ban mintegy 4,5 milliárd eurót fordított kutatás és fejlesztésre és világszerte mintegy 5000 szabadalmi kérelmet nyújtott be. Ez naponta átlagosan 20 szabadalmat jelent. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai innovatív és hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az "Életre tervezve" szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

További információkért látogasson el a www.bosch.hu oldalra.

2014-06-23

• 2014-06-23  [ Képek: 1 ]