Gazdaság

Gyerekbarát adomány a miskolci kórháznak a Bosch gyárból

Képek(1)

Az összes kép mutatása

Sajtóközlemény

• Új munkaruhák fél millió forint értékben
  • A támogatásban egy hazai beszállító is aktívan közreműködött

Miskolc – Tegnap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban ünnepélyes keretek között adták át azt az adománycsomagot, melyet a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. valamint egyik hazai beszállítója, az Éltex Kft. ajánlott fel a Gyermek Radiológiai osztály részére. A mai naptól kezdve a vizsgálatra várakozó gyermekeket vidám, színes munkaruhákban várják az osztály munkatársai. A negyven darabból álló új munkaruha-kollekciót Dr. Max Nitzsche, a miskolci gyár ügyvezető igazgatója és Uwe Mang, a miskolci gyár gazdasági igazgatója adták át Dr. Deák Mária osztályvezető főorvosnak és dr. Nagy Kálmán, gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettesnek.

Egy radiológiai vizsgálat során néhány perc alatt több ezer felvétel is készülhet a beteg szervezetéről, egy-egy testrészéről. Ezek pontos elemzéséhez nélkülözhetetlen a felvételek pontossága, mely a beteg részéről nyugalmat és mozdulatlanságot feltételez. Egy kisgyermek esetében ez sokszor nagyon nehézkes, hiszen a kórházi hangulat, a fehér orvosi köpeny még bennünk, felnőttekben is gyakran szorongást vált ki. „A kórház támogatási kérelme év elején érkezett hozzánk, mely szerint a nehéz diagnosztikai vizsgálatok során egy-egy színes munkaruha felszabadultabbá tenné a gyerekeket, így könnyebben és gyorsabban vizsgálhatóvá válnának. A vezetőség úgy döntött, hogy támogatjuk ezt a számunkra is fontos kezdeményezést.” – mondta el Dr. Max Nitzsche ügyvezető igazgató az eseményen.

A kórház dolgozói választották ki a kívánt színeket, így a 20 munkatárs részére tervezett 2 garnitúra a pipacs, a narancs, a citromsárga, a királykék és természetesen nem a „műtős”, hanem a fű zöldjének színeiben pompázó munkaruhák mostanra elkészültek. „ A kórházzal több évre visszamenő szoros kapcsolatot ápolunk a gyár munkatársainak egészségügyi ellátásának területén is. A Bosch és a cégvezetés az életre tervezett és hétköznapinak tűnő segítség, és a gyermekek felé minden esetben elkötelezett.” –nyilatkozta Uwe Mang, a miskolci gyár gazdasági ügyvezető igazgatója. Az adomány értékét tovább növelte, hogy a nagyvállalat egyik hazai beszállítója, az Éltex Kft. 200 ezer forintot ajánlott fel a kórházi osztálynak.

Sajtóinformáció:
kommunikációs igazgató
Bosch csoport
Telefon: (+36 1) 431-3852

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2013-as üzleti évben a hazánkban akkor 10 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 719 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 161 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2014 elején több mint 8900 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. 2013-ban megközelítőleg 281 000 munkatárssal 46,1 milliárd euró árbevételt ért el. (Megjegyzés: a számviteli szabályozás változásai miatt a 2013. évi számadatok csak részben összevethetőek a 2012. évi számokkal). Négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a gépjárműtechnika, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 50 országban működő több mint 360 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2013-ban mintegy 4,5 milliárd eurót fordított kutatás és fejlesztésre és világszerte mintegy 5000 szabadalmi kérelmet nyújtott be. Ez naponta átlagosan 20 szabadalmat jelent. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai innovatív és hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

További információkért látogasson el a www.bosch.hu oldalra.

2014-06-20

• 2014-06-20  [ Képek: 1 ]