Gazdaság | Mobilitási megoldások


Társadalmi Felelősségvállalás kitüntetés a Bosch hatvani
gyárának


Sajtóközlemény  • A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elsőként a Robert Bosch Elektronika Kft.-t tüntette ki példás CSR tevékenységéért

  • A Társadalmi Felelősségvállalás Napon a hatvani Bosch támogatja az egymás működését segítő kapcsolatok kialakítását a civilek és a versenyszféra között

  • A Damjanich János Szakközépiskola gyakorló gyártósorát a Robert Bosch Elektronika Kft. újítja fel2009-2010-ben, Heves megyében a TÁMOP 5.5.3-as pályázati programnak köszönhetően több mint 44 millió forintból ment végbe a non-profit szervezetek fejlesztése. A térségben a Kárpátok Alapítvány, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen foglalkoznak a program megvalósításával, amelyet 2010. szeptember 24-25-én az észak-magyarországi régióban egyedülálló rendezvénnyel zártak le. A két intézmény olyan kezdeményezést indított el 2010-ben, amely civil és a vállalati oldalt a reprezentativitáson túlmutató, egymás tevékenységét elősegítő együttműködésre ösztönözte. Az „Ipari vállalkozások és a civilek összefogása a társadalomért” című Társadalmi Felelősségvállalás Napot szeptember 24-25-én Hatvanban, a Robert Bosch Elektronika Kft. gyárában szervezték meg. Ezen a rendezvényen a Bosch hatvani gyárát a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén elsőként kiosztott Társadalmi Felelősségvállalás Díjjal tüntette ki.

2010. szeptember 24-25-én helyi civil és non-profit szervezetek munkatársai találkozhattak a megye meghatározó nagyvállalatainak képviselőivel, a Bosch hatvani gyárában. Az eseményen a szervező intézmények arra ösztönözték a civil szféra képviselőit, hogy ne csupán jelenlétükkel és felhívásokkal próbálják meg elérni a lehetséges támogatóikat, hanem igyekezzenek tevékenységükkel is olyan irányba fordulni, amely összhangba hozható a cégek felelős társadalmi tevékenységével. Ennek megfelelően a Társadalmi Felelősségvállalás Nap célja a párbeszéd, egymás tevékenységének megismerése, és azon közös csatlakozási pontok megtalálása, amelyek mentén a vállalatok a non-profit szférával együttműködve segíthetik nemcsak saját, de tágabb környezetük, közösségük fejlődését. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2010-től évente egy tagvállalatát CSR díjjal tünteti ki, amelyet elsőként, idén a Bosch hatvani gyárának adott át.

„Szeretnénk ösztönözni a helyi és regionális vállalatokat, hogy olyan kapcsolatokat építsenek ki, és tartsanak fenn, amelyek egyrészt illeszkednek a tevékenységükhöz, másrészt hozzásegítik a non-profit intézményeket a fejlődéshez. A civileket, alapítványokat is ilyen kölcsönös előnyökön alapuló együttműködések felé szeretnénk elmozdítani. A mai rendezvény is ezt a célt szolgálta. Elsőként biztosítunk a térségben szervezett keretek között lehetőséget a két fél párbeszédére. A hatvani Bosch élen jár a helyi oktatási és közintézmények támogatásában, számos CSR kezdeményezés köthető a nevéhez, ezért méltó a Kamara Társadalmi Felelősségvállalás Díjára.” – mondta dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, amikor átadta a Kamara első Társadalmi Felelősségvállalás Díját a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatójának, Thomas Schönenbergnek.

Thomas Schönenberg a díj átvételekor elmondta: „A non-profit szféra fejlesztéséhez mind az Unió, mind pedig a vállalati oldal támogatása szükséges. A civil és a vállalati oldalnak pedig kell egy ilyen platform, ahol a résztvevők közösen megtalálják a kapcsolódási pontokat működésükben. A Kamara és a Kárpátok Alapítvány kezdeményezését, a CSR Napot ezért igen hasznosnak tartjuk, hiszen az itt kötött ismeretségeknek hosszútávon komoly hozadéka lesz. A Robert Bosch Elektronika Kft. meghatározó és aktív szereplő a hatvani oktatási és közintézmények, valamint a civil szervezetek támogatásában. Társadalmi felelősségvállalás stratégiánkban pedig a jövőben is kiemelt figyelmet fordítunk ezekre az intézményekre. A mai rendezvényhez hasonló programokat pedig továbbra is szívesen támogatjuk.”

„Az oktatási intézmények támogatása számunkra azért kiemelten fontos, mint a Bosch társadalmi felelősségvállalás programjának hangsúlyos eleme, mert a vállalatcsoport élen jár a kutatás-fejlesztés területén.” – mondta Fluck Benedek a Robert Bosch Elektronika Kft. humánpolitikai igazgatója. „Szeretnénk együttműködésünkkel lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy a diákok közül kerüljenek ki a jövő legkiválóbb mérnökei.”

A CSR nap része volt még az e-Kvíz is, amelyben társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kérdések megválaszolása volt a feladat. A játékban elsősorban nevelési és oktatási intézmények alapítványai, egyesületei vettek részt. A nyertes pályázatot beküldő Damjanich János Szakközépiskola a Robert Bosch Elektronika Kft. felajánlását nyerte el, amely során a Bosch hatvani gyára az iskola gyakorlótermi mini-gyártósorát újítja fel.

További információ:

Bereczki Annamária
senior account manager, Pressinform Public Relations Kft.
Tel.: 470-2061
E-mail: bereczki@pressinform.hu

dr. Ficzere Ferenc
regionális kommunikációs igazgató
Telefon: (36) 1 43 13 852

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 275000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2009-es üzleti évben 38,2 milliárd eurós forgalmat ért el. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő, több mint 300 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch évente több mint 3,5 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre, és világszerte mintegy 3800 szabadalmi kérelmet nyújt be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu

2010-09-27

  • 2010-09-27  [ Képek: 2 ] 

Az Ön kapcsolattartója

Dr. Ficzere Ferenc

A Bosch csoport kommunikációs igazgatója
+ 36 1 879 88 52 Email küldése

Hack Mónika

PR menedzser
+ 36 1 879 89 28 Email küldése