Mobilitási megoldások


A DTM 2002-ben is Bosch Motronic-kal rajtol


Képek(1)

Az összes kép mutatása

Sajtóközlemény


A Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) (Német Túraautó Bajnokság) a motorvezérlés területén a Boscht választotta: az előző évekhez hasonlóan a Bosch Motronic motorvezérlő rendszere idén is megtalálható a sorozat minden versenyautójában (AMG-Mercedes CLK, Opel Astra V8 Coupé valamint Abt-Audi TT-R). A Bosch a Deutsche Tourenwagen Masters hivatalos szponzora. A DTM a rövidebb hockenheimi pályán 2002. április 21-én megrendezésre kerülő versennyel indítja a szezont.

A Bosch motorsportban felhasználásra kerülő vezérlőberendezéseinek számos paramétere önállóan beállítható. A komplex kiértékelő-rendszernek köszönhetően kielemezhetők a megtett körök során rögzített adatok. A versenycsapat mérnökeinek ezáltal lehetősége nyílik a különböző beállításokhoz tartozó eredmények összevetésére, ami a motor és a jármű gyors és célzott beállítását teszi lehetővé.

A Bosch motorvezérlő rendszere több fedélzeti számítógép egyidejű alkalmazása révén maximális számítási teljesítményt biztosít, és ennek köszönhetően képes a nagy fordulatszámú nyolchengeres motorokkal kapcsolatos számítások gyors elvégzésére. A túraautók számára tervezett, robusztus készülékházba szerelt Motronic rendszer rendkívüli mértékben ellenáll a rázkódás és a szélsőséges hőmérsékleti körülmények általi igénybevételnek.

A rendszer megküldi a túraautó aktuális sebességét egy központi számítógépnek. A tévénézők egy a képernyőn megjelenő sebességmérő segítségével még közelebbről élhetik át a száguldás élményét.

A DTM versenyautóiban a motorvezérlés mellett számos egyéb Bosch termék is megtalálható, mint például a, az indítómotor és a generátorok. vezetőfülke jelzőberendezései, az érzékelők, a befecskendező-szelepek, a gyújtógyertyák.

A Bosch technológiája nem csupán a DTM esetében vált be, hanem a 24 órás LeMans-i versenyen is bizonyított: 2001-ben a Bosch közvetlen benzinbefecskendező-rendszerével felszerelt Audi R8-asok fölényes kettős győzelmet arattak.

2002-04-05

  • 2002-04-05  [ Képek: 1 ] 

Az Ön kapcsolattartója

Dr. Ficzere Ferenc

A Bosch csoport kommunikációs igazgatója
+ 36 1 879 88 52 Email küldése

Hack Mónika

PR menedzser
+ 36 1 879 89 28 Email küldése