Az új Woodstock DAB 53: Digitális és „Recordable” autórádió

Képek(1)

Az összes kép mutatása

Sajtóközlemény

A Blaupunkt (a Bosch leányvállalata) nagy integráltságú Woodstock DAB 53 autórádiója ismét új készüléket jelent a digitális rádióadás vételére alkalmas berendezések piacán.
A digitális, földi rádiórendszer, a DAB (Digital Audio Broadcasting) műszaki szempontból kiforrott. A rendszer lényegesen jobb minőségű vételt biztosít az eddig ismert átviteli médiumokkal szemben. Ez mindenekelőtt a mobil használatra igaz. Itt ugyanis nincs többé zavar a többutas-vétel vagy az ingadozó térerő miatt.

A Woodstock DAB 53 CD-autórádió jelentős újdonsága az az új megoldás, amellyel menet közben a DAB-műsorok egyetlen gombnyomásra felvehetők és ismét le is játszhatók. Az innovatív „Recordable” szolgáltatás alkalmas felvételi médiumaként a Blaupunkt a multimédia kártyát (MMC), a világ jelenleg egyik legkisebb és legmodernebb tárolómédiumát választotta. Ezen túlmenően a multimédia kártya, akárcsak az integrált CD-audio-/MP3 meghajtó is lehetővé teszik az MP3-formátumú zene lejátszását. Így akár 12 órányi MP3-zene is lejátszható egyetlen CD-ROM-ról.

A készülék a DAB és az MP3 alkalmazásával két új digitális technikát egyesít egy készülékben. A Woodstock DAB 53 néhány komponenstől eltekintve teljesen digitális autórádiónak tekinthető és egészen egyszerűen beszerelhető az összes gépkocsi szabványos autórádió fiókjába. A készülék ugyanúgy alkalmas a DAB átviteli rendszer összes digitális, és így minőségi hangzásának feldolgozására, akárcsak az URH, közép- és hosszúhullámú adók vételére.

Az URH-vétel során a DigiCeiver digitális tuner koncepciója gondoskodik a jó hangzásról, az RDS rádióadat-rendszer pedig a gyors átkapcsolásról a legjobban vehető frekvenciára.

A Woodstock DAB 53 emellett 4 × 45 W maximális teljesítményű végfokozattal és négy csatornás előerősítő-kimenettel rendelkezik.
A készülék mobiltelefon-kihangosító bekötését is lehetővé teszi és vezérli az opcionálisan csatlakoztatható CD-váltót. Végül a TMC-adatkimenet úti célra vezető rendszerrel összekapcsolva dinamikus navigációt kínál torlódás-felismeréssel és az alternatív útvonalak aktív kiszámításával.
Az új Woodstock a Blaupunkt FunLine termékcsaládjának attraktív designja szerint készül. A jó fogású forgatógomb, a gombok áttekinthető elrendezése és azok brilliáns megvilágítása nagyhatású vizuális megjelenést adnak.
Az előlap gombnyomásra lebillen, és így hozzáférést enged a mögötte elhelyezett CD-nyílásra és az MMC-résre. A lopás megakadályozására az előlap egyszerűen levehető.

2003-04-28

• 2003-04-28  [ Képek: 1 ]